Lydnadspass nr 1

Årets första lydnadspass körde vi idag på Tjolöholms grusplan med hundarna. Gråväder med lite blåst men helt ok, tyckte Ki och jag. Men man skulle haft handskarna på. Fy vad kallt om fingrarna det var! Men vad gör man inte för ett lydnadspass.

Meja är ganska het så jag måste träna mycket linförighet och traggla en del. Vi gjorde så idag. Linförighet en lång stund med rakt fram och halt om och om igen. Sedan helt om en stund. Både starter med helt om och helt om halt. Sedan likadant fast högersvängar och halter. Och sedan vänster på samma sätt. Sedan återgick jag till rakt fram fast utan halter bara fram och tillbaka fast med fart som ökade till språngmarsch och sedan blev långsammare igen. Om och om igen. Hon har mognat en del och är lite lugnare än sist. Jag fick säga till ett par gånger att hon inte fick hopp-starta språngmarschen. Det blev faktiskt riktigt bra efter en stund! Kulkul!

Platsläggande under gång – koppel i vänster hand så att hon inte ligger på för långt fram. Vi går och så får hon lägga sig. Snabbt och bra går det. Jag hjälper till genom att knäböja och stanna. Riktigt rakt, snabbt och bra blev det. Jag tränade återgång och sättande för sig. Hon tyckte det var kul!

Inkallning – Fokus på sitt kvar. Hon kan gärna tjuva när hon tycker att jag har stått still länge nog. Därför blir farten inte jättebra men vi får ta en sak i sänder. Bra ingångar när hon kommer. Måste bara se till att hon kommer runt ordentligt. Vi gjorde övningen flera gånger med olika avstånd. Jag måste vara noggrann och riktigt tydlig här. Hon är lik Sexy och travar gärna till skillnad från Bonita. Kommer att bli bra!

Ställande under gång – Tränade henne att ställa sig bredvid mig idag innan jag ens provade övningen under gång. Det var ingen dum ide. Hon lägger sig blixtsnabbt om hon inte fattar att det är ställande så det var nog en bra övning att ställa henne ,med mig vid sidan. Hon hade inga tendenser att sätta sig när hon stod. Bra gjort! Vi tränade stå intill ett par gånger – sedan under gång – hon fick hjälp av mig att stanna och stod still och bra vid återgången utan att sätta sig eller lägga sig! Får nog träna en del för att det skall bli riktigt bra och snabbt! Men hon är läraktig!

Hålla apporten – Mejas paradnummer. Allt helt perfekt som vanligt faktiskt. Vad vi måste göra är att träna mängd. Hon har svårt att fokusera om det ligger andra apportbockar i närheten!

Hopp – hade vi inget idag!

Tandvisning – glömde jag helt av 🙁

Platsliggning – 5 minuter tillsammans med Fozzie. Inget att anmärka på. Vi stod kanske 15 meter bort. Allt kändes bra – mängd behövs.

Det känns som om vi kan öka träningsdosen rejält i år. Spåret igår känns klockrent! Budföring och framförgående skall klämmas in i träningen i fortsättningen.

Jädrans vad kul!

Busiga Meja!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *