Första vår-spåret!

Vilken härlig dag i skogen! Meja har fått sitt första spår för året! Och kan matte skärpa till sig kommer detta att bli riktigt bra!

På väg till påsläppet!
På väg till påsläppet!

Spåret jag lagt till henne var med 4-5 vinklar och 3 pinnar och ett slut. Dessutom hade jag sällskap av 2 älgar, en ko och en tjur när jag lade spåret. Spåret var det inga konstigheter med. Kanske var det lite kort avstånd på något ställe och det blev lite kortare än jag tänkt men annars var det helt ok. Men jag var ganska ringrostig själv och störde henne ganska kraftigt i början. (Min idiot!) Hon hade bråttom och gick fel. Jag var där och lade mig i alldeles för tidigt och Meja kom och sa: Visa mej då! Tjenare! Hur kul var det? Hon gick tillbaka och fortsatte efter en stund. Tur för mig.

Meja på spåret!
Meja i spåret!

Nu är ju Meja jätteduktig på att spåra så hon bestämde sig för att strunta i mej och spåra själv och det är jag mycket tacksam över! Hon spårade fint, hittade alla pinnarna och brydde sig inte mycket om älglukt! Heja Meja!

Meja älskar pinnar!
Å hej vad det går!

Spåret gick lugnt och balanserat. Inga konstigheter någonstans! Hon älskar pinnar mer än något annat och det är svårt att få henne att komma med dem. Får hon bestämma så äter hon upp dem. Nu är hon ju ganska lydig så det blir inget tjafs om pinnarna. Men det blir ju inte roligare med en leksak istället! Jag får skaffa en ”lek” pinne. Efter vi lekt med slutet fortsatte hon att spåra och hämtade extrapinnen medan jag fixade med linan. Det kallar jag intresse!

1 tanke kring ”Första vår-spåret!

Kommentarer inaktiverade.