Nytt år nya möjligheter

Jag fick en ny hund efter operationen. En pigg och glad Baby med massor av energi. Som aldrig mer kommer att löpa. Så himla skönt!

Min fina Baby <3

Vi tränar och tävlar en del. Det är så himla kul. Och faktiskt kom jag med på lite tävlingar nu på våren. Efter ett par tävlingar med både bakspår och tappade pinnar åkte jag till Borås spårtävling. Åh vad härligt när man går ut ur rutan och ingen ropar ”Bakspår – tillbaka till rutan!” Vi tappade en pinne. Mycket försmädligt men jaja. Fin lydnad ett fantastiskt uppletande gjorde oss till segrare den dagen. Så underbart roligt!

Härlig dag, härliga poäng och vinst!

Jag inser att jag måste träna mera lydnad med tävlingsförutsättningar. Lydnaden är bra ibland – som i Borås men jag vet inte riktigt hur det kommer att bli när jag går ut på plan. Det är lite jobbigt. Vi försöker köra varann tävlingsmässigt och vi tränar på olika klubbar.
Det är nyttigt.
Upptag, spår och uppletande tränar vi flera gånger i veckan. Och det behövs. Många bakspår nu för tiden. Det måste jag försöka göra nåt åt. Tur att man inte har nåt liv. Men kul har vi! Hundträning är toppen men träningskompisar klarar man sig inte utan.


Eva-Britt, Flicka och Moa
Uppletande med Elin och Åsa.
Ing-Marie och Diaz går spår.
Våra godingar till hundar. Tazza, Hippie, Baby och Juno.
Ser ut som snö men det är härlig vår! Uppletanderuta.

Dagen innan spårtävlingen i Elfsborg hade jag stämt träff med Ing-Marie i skogen. Spårupptag tänkte jag. Många. Och uppletande. Tänkte att det måste vara den ultimata förberedelsen för en spårtävling. Ville så gärna att hon skulle gå åt rätt håll denna gången.
Det blev 4 upptag varav det sista var ett spår. Jag lade ett fint högrespår till Diaz. Vi avslutade med uppletande. En underbar dag i skogen och alla hundarna var jätteduktiga.

Mamma Mea 13 år.
Uppletanderutan

Igår var det spårtävling i Elfsborg. Bra väder men lite kallt. Plats och stege först. Sedan skogen. Jag drog startnummer 8 och efter en stund åkte vi ut till spåret. Rutan såg svår ut. Lite sned och med en traktorväg från mitten av rutan och ner till rutans nedre vänstra hörn. Så jag försökte skicka Baby till höger om vägen. Det gick väl sådär. Hon gjorde en liten sväng och kom tillbaka till mig så jag fick skicka henne igen. Men sen stack hon iväg och åt rätt håll. Härligt! Spåret var toppenfint och jag fick med mig alla pinnar.

Slutapporten

Efter lite fika var det dags att rasta och värma Baby inför lydnaden. Tittade på Lena och Fräck och det såg så fint ut!

Lena & Fräck på lydnaden

Så blev det vår tur. Det kändes riktigt bra att gå in på planen. Lite ryggrad på mej och Baby verkade pigg och taggad. Och lydnaden gick ju riktigt bra! Åh, vilken känsla.
Uppletandet var en bit bakom klubbstugan. En gräsruta där man stod på en väg och skickade sin hund ner i en dal. Lite udda men kul. Och min Baby är fantastisk! På 4 skick hade vi alla föremålen och 10-10. Så himla kul!
Inte nog med att vi vann – vi lyckades få ihop 615 poäng. Aldrig någonsin har vi lyckats få så höga poäng. Härligt! Och jag tror vi kan anmäla oss till SM nu också. Jösses det är inte klokt!

Prispallen. Kungsbacka regerar.

1 tanke kring ”Nytt år nya möjligheter

Kommentarer inaktiverade.