Lite ledigt

Skönt med lite ledighet nu när det är jul och nyårshelger. Vädret är ganska växlande kan man säga men helt ok ändå. 10 minusgrader ena dagen och snö. Nästa dag 6 plusgrader och solsken. Mycket promenader har det blivit. Och lite träning också. Lite snö och kyla hade Ing-Marie och jag när vi gick med hundarna på Tjolöholm. Vi gick långa rundan och stannade till för lite fotografering. Härlig dag med mycket bus och lek!

På Tjolöholm med Ing-Marie och hennes hundar
På Tjolöholm med Ing-Marie och hennes hundar
Mea och Abbie
Mea och Abbie – Babys mamma och halvsyster

Vi har varit på klubben och tränat lydnad. Gräset var toppen att träna på när det var kallt. Meja tränade vittringsapportering och det är hon duktig på.

Vittring - det är Meja bra på!
Vittring – det är Meja bra på!
Här plockar hon rätt pinne.
Här plockar hon rätt pinne.
Baby med träningshalsband!
Baby med träningshalsband!

Vi var ute och tränade spår en dag jag och Ki. Hon lade ett fint spår till Baby i skogen som hon klarade galant! Hon har blivit mycket säker i spåret och det är jag så glad för! Bonita och Meja fick träna lite uppletande också. Dom är så duktiga mina hundar!

Bonita innan uppletandet
Bonita innan uppletandet
Nöjd Baby efter spåret
Nöjd Baby efter spåret

Så blev det plötsligt varmare igen. 5-6 plusgrader, halt på vägar men helt ok på gräsmattor. Linnéa och jag gick en dimmig promenad på nyårsaftonen på golfbanan här i stan. Och Baby tyckte det var underbart att få springa!

Bonita, Baby, Meja och Leia
Bonita, Baby, Meja och Leia
Mina sötnosar
Mina sötnosar
Dimmigt men varmt och skönt!
Dimmigt men varmt och skönt!

Nyårsaftonen gick bra. Hundarna var lugna och brydde sig inte mycket om kriget här utanför. Dom hade var sitt tuggben och det höll dom sysselsatta när det smällde som värst.
Idag har jag och Linnéa varit och gått i Kungsbackaskogen för det regnade och blåste. I skogen var det både folktomt och lugnt och det märktes knappt att det regnade.

Linnéa och Leia
Linnéa och Leia

 

Hundarna poserar i den gröna skogen.
Hundarna poserar i den gröna skogen. Det ser inte ut som vinter!

Men jag har väl varit ledig för länge. Rastlös som jag var åkte hundarna och jag till Bräckan och gick en härlig skogspromenad och tog en sväng ner till vårt badställe i Lygnern. Det såg riktigt inbjudande ut.

Baby vid Lygnern
Baby vid Lygnern

Baby doppade fötterna och Meja och Bonita tuggade på pinnar. De såg ut att njuta. Hemma igen vid halv 3. Då var vi ganska nöjda allihop. Letade efter mina dörrnycklar. Och hittade dom i dörren som jag glömt låsa. Tur att man bor på ett lugnt ställe 🙂

Mina nycklar!
Mina nycklar!