Träningshelg

Ki och jag träffades på lördag förmiddag på klubben för lydnadsträning med hundarna. Ing-Marie kom efter en stund och även Lena. Jag har börjat träna lägrelydnaden. Inte så mycket annorlunda men längre avstånd på inkallning och framför allt platsliggningen. Krypet har vi också börjat med. Som jag redan har upptäckt hade hon väldigt lätt för att krypa 😉 Det funkar riktigt bra! Vi avslutade med budföring. Både Ki och Pax och Baby och jag.

Ki, Pax och Baby
Ki, Pax och Baby
Jag och Bibbi, Meja och Kola
Jag och Bibbi, Meja och Kola
Meja Bibbi och Kola
Meja Bibbi och Kola
Meja och Bibbi
Meja och Bibbi
Bonita och Kola
Bonita och Kola
Lena och söta Fräck
Lena och söta Fräck
Mea och Abbie
Mea och Abbie

Meja är numera alltid på hugget och vill alltid göra sitt bästa! Jättekul tycker jag! Vi tränar 3:an och fokuserar på fjärren, inkallningen och ingångarna på apporteringarna. Och så positionen på fria följet förstås. Men jag tycker det går åt rätt håll! Hon är toppenduktig! Dagen gick fort och jag var inte hemma förrän vid 4-tiden på eftermiddagen!

På söndagen åkte vi till skogen för att träna uppletande, Ing-Marie, Ki och jag. Vädret var toppen – ljummet och uppehåll.

Ki och Ing-Marie
Ki och Ing-Marie

Vi vallade en ganska öppen skogsruta. Mest öppen i mitten med lite granar längst ut. I vänster kant några fallna träd och i höger kant lite nerförslut.
Baby fick 4 föremål – ett i sänder – alla längst ut. Ing-Marie fick löpa en hel del 🙂 Baby löste uppgifterna med liv och lust! Inte mycket att klaga på där inte! Riktigt duktig är hon. Behöver fortsätta träna på sista metrarna in med föremålen. Hon vill gärna lägga ner föremålen en gång innan hon kommer in. Sista föremålet kom hon ända in med så det blir bättre för varje gång jag tränar. Nya skynket är fortfarande lite stort. Men hon blir väl lite grövre så småningom. Men jag tycker hon passar fint i det!

Uppletande
Uppletande
Baby
Baby

Bonita älskar uppletande. Men hon var lite splittrad idag. Men det blev 3 föremål i alla fall!

Bonita
Bonita

Meja var superduktig idag! Hon brukar tycka uppletande är jobbigt och skynket brukar klia. Men inte idag. Vi hade lagt ut 2 föremål längst ut och det fixade hon galant! Duktiga Meja.

Meja
Meja

Ki tränade alla sina 3 och Ing-Marie sina 2. Dom är så duktiga allihop.Tyvärr började det regna och det blev lite dåligt med fotograferandet. Men några foton från de andra hundarna kommer här.

Ing-Marie och Abbie
Ing-Marie och Abbie
Ki och Kola. Ing-Marie assisterar
Ki och Kola. Ing-Marie assisterar
Ki och Pax
Ki och Pax

Dagen avslutades med gofika i skogen. Man kan inte ha mycket bättre helg!

 

2 tankar kring ”Träningshelg

 1. Vad mysigt ni har.
  Kan vi inte få se lite film på lydnaden oxå.
  Vore jättekul att se en liten statusrapport där.
  Ni är så duktiga
  Kram och God jul
  Susella med massa Buz

Kommentarer inaktiverade.