Tacksam idag

Höstens första riktigt kalla kväll var det idag. Först efter jobbet gick Aron, jag och alla hundarna en toppenrunda i stan vi hittat Vilken fantastisk stad man bor i med så fina promenadvägar. Lite folk och hundar träffade vi. En tjej med en hund som hette Bella 🙂 som gick fram till Aron när han med en godis lockade på Bella. Klart att den andra hunden trodde hon skulle få godis också! Bella är jätteduktig. Fortfarande ganska mörkrädd men lugnare på dagen. Världen måste vara stor när man är så liten.

Lilla Bella
Lilla Bella

Så åkte jag och Meja till klubben för att träna lite lydnad. Det har varit lite dåligt med träning på sistone så vi var ganska taggade idag. Jag missade skotten idag och kanske var det lika bra. Det blev ingen platsliggning alls och inte heller sittande i grupp. Vi började med fika och när vi var klara var det bara jag, Tessan, Eva-Britt, Marie och Maria kvar. Rutan måste jag träna på. Meja går in grunt fler gånger än djupt som jag vill ha det. Vi höll på med den en bra stund. Det gick inte bra. Hon går till rutan men vänder innan jag vill och hamnar precis innanför banden. Hon gör ju rätt men inte som jag vill. Jobbigt, jobbigt. Det gick hyfsat och jag slutade efter ett antal skick.

Meja
Meja
Meja i profil
Meja i profil

Vi hjälptes åt med vittringsapporteringen som jag måste erkänna att Meja är en fena på. Inget tugg heller! Önskar bara att hon skulle galoppera in med pinnen men det kan jag leva med att hon inte gör.

Med vittringspinnen
Med vittringspinnen

Eva-Britt körde igenom 3:an med Meja och mig bortsett från rutan då. Och kan man tänka sig – Meja var så jätteduktig! Ganska bra fritt följ, apporteringar, vittring, inkallning och fjärr. Sättande under gång använder jag fortfarande ganska kraftigt dubbelkommando förstås. Men på det hela taget riktigt bra!

Apportering
Apportering
Metallapportering
Metallapportering
Metallapportering
Metallapportering
Duktig tös
Duktig tös

Vi avslutade med en fjärrdirigering som var bra. Det kändes riktigt bra och gjorde mig riktigt glad. Så efter att vi tränat Tessan och Gucci på vittringen så gick jag tillbaka och gjorde rutan igen. Och kan man tänka sig att det börjar arta sig!
Jag är så tacksam och glad åt mina underbara träningskompisar. Utan dem vet jag inte hur det skulle gå. När det känns som om inget funkar är de där och hjälper en så att det känns så bra. Tack Tessan och Eva-Britt för en riktigt trevlig kväll!
Alla fina bilder har Linnéa tagit i somras.

1 tanke kring ”Tacksam idag

Kommentarer inaktiverade.