Spår idag!

Vi träffades i skogen imorse, Solveig och jag för att lägga spår. Ett spår var till alla 4 hundarna blev det. Solveig lade ett så gott som fullängdsspår till Meja. Jag lade ett 800 meter långt spår med synretning vid påsläppet till Fnissa. Bonita lade jag ett 500 meter långt spår till och Solveig plockade ner gamla snitslar i snårskogen. Det blev ett perfekt spår till Sexy.

Först fika och lite prat
Först fika och lite prat

Solen sken och det var ganska varmt trots att vi var ute på förmiddagen. Lite snabbfika och prat och sedan gick vi iväg för att lägga de två första spåren.

På plats vid spåren
På plats vid spåren

Fnissa fick följa med för Solveig ville att hon skulle få ett synintryck vid påsläppet. Hon fick se mig passera och sedan gick jag iväg och Solveig tog Fnissa tillbaka till bilen. Vid första vinkeln hände det. Igen. Jag trasslade ihop mina fötter/ben med någon gren eller rot och efter en mindre saltomortal låg jag där på alla fyra med näsan i barren. Upp igen och efter det höll jag mig på benen. Det blev ett ganska fint spår i olika terränger, över en väg, en liten bäck och med ganska glest mellan pinnarna. På tillbakavägen lade jag ett spår till Bonita på andra sidan. Riktigt fin granskog med mossa på marken och inget sly. Härlig terräng!
Solveig hade köpt goda bullar och de mumsade vi i oss innan det var dags att spåra.
Mejas spår var ett jättefint spår som började i granskog och slutade i bokskog. Meja var taggad till 1000 och gjorde ett fantastiskt spårarbete. Hon plockade alla pinnarna och mer nöjd än så kan man knappast vara. Tack för det fina spåret Solveig!
Nästa spår var Solveig och Fnissas.

Solveig och Fnissa
Solveig och Fnissa vid påsläppet

Lite darrig film men kul ändå. Skall ta med filmkamera nästa gång. Fnissa var så duktig och tuffade runt hela spåret felfritt. Kul att se henne så noggrann!
Efter Fnissa hämtade jag Bonita. Hon var så glad för att spåra. En gedigen insats från Bonita med alla pinnarna med in och hon bar stolt sin leksak ända tillbaka till Solveig vid bilen! Under tiden jag och Bonita spårade hade Solveig tagit ner snitslar från ett gammalt spår. Det blev ett perfekt spår till Sexy som med liv och lust tog sig an uppgiften genom den riktigt täta granskogen. Heja goa Sexy! Så duktig idag.
På hemvägen hämtade jag Linnéa och vi åkte och tog ett eftermiddagsdopp i Angsjön. Svalkande och skönt för alla. Senare på kvällen åkte vi och tog ett kvällsdopp. Då var också Bella och Aron med. Bella badade litegrann och resten av tiden sprang hon fram och tillbaka på stranden. Skulle inte förvåna mig om hon badar och simmar om ett tag.

Aron och Bella vid Lygnern
Aron och Bella vid Lygnern

3 tankar kring ”Spår idag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *