Oj vad tiden går!

Idag börjar min efterlängtade semester. Det har varit mycket hela sommaren och bloggen har liksom fallit i glömska. Och mitt upp i allt har vi fått en ny liten familjemedlem, Bella. En jättesöt liten mopsfröken som är min son Arons.

Bella lilla sötnos
Bella lilla sötnos

 

Bella
Bella

Hon har anpassat sig fint. Äter och sover så bra. Och däremellan är hon en riktig terrorist precis som alla valpar. Tänk att man glömmer så fort. Mattan i stora rummet är redan sönderbiten. Mattan i badrummet springer hon omkring med. Den ligger oftast i hallen. Mina skor får jag leta efter och den ena katten har inte sovit hemma sedan hon flyttade in här.
Annars är hon bedårande. Sover i sängen hela natten – helst på eller tätt intill oss. Meja älskar hon. Och det är nog ömsesidigt. Bella tuggar på Mejas hals och Meja tar Bellas huvud i munnen och låter som en varg. Och så håller de på. Om Meja tröttnar får Bella tokrycket och springer som en galning i stora cirklar runt Meja.

Lilla ligan på Tjolöholm
Lilla ligan på Tjolöholm

Det blir mycket träna på att fungera med alla hundarna, att koppla av, att vara lös och att komma när man ropar. Men det funkar ganska bra hittills. Hon har nog växt lite även om vi inte kan se det. Häromdagen fick vi köpa nytt halsband för det gamla gick nästan inte över hennes huvud.

Promenad med gruppfotografering
Promenad med gruppfotografering – Björn och Leia också på denna bild

Träna min hund har jag faktiskt också hunnit med. Vi har lagt spår men mest har vi tränat lydnad. Det har varit en strulig vår med en Meja som har haft både platsliggningsbekymmer och problem med att sitta. Hua det har varit jobbigt. Men det verkar ha släppt äntligen igen! Nu ligger hon på platsliggning med skott och även på den vanliga platsliggningen med mig dold. Vilken lättnad. Sitter fint utan att lägga sig eller ställa sig på inkallningen. Sittande i grupp är fortfarande lite osäker. Men hon sitter nästan 2 minuter med mig på 10m avstånd och det får jag väl vara nöjd med. Sittande under gång är inte klart än. Jag gör en liten halvhalt och då sätter hon sig jättebra. Mera mängd där skulle jag tro.

Meja hopp-apporterar Foto: Tessan
Meja hopp-apporterar   Foto: Tessan

Hopp apport funkar jättebra. Jag tränar ganska höga hopp för hon kan vara lite bekväm och slå i med bakbenen. Hopp – sitt funkar också bra. (Trodde aldrig jag skulle få ordning på det momentet!)
Metallapporten är lite jobbigare men hon börjar bli duktig på att bära och hämta den. Tränar också hopp apport med metallen men då på lägre höjder. Men det verkar lovande.
Rutan funkar bra men läggandet i rutan är en akilleshäl. Träna, träna, träna på läggandet. Annars funkar rutan bra. Jag tränar även på ingången efter inkallningen. Hon kommer ju liksom lite snett bakifrån och då är det lite svårare. Inkallning med stå börjar bli riktigt bra emellanåt. Hon har nästan bättre fart in efter ställandet och det känns ju bra. Tränar inkallning med stå både på 30 och 50 meter.
Fjärren är hon ganska duktig på tekniskt. Men jag måste träna mycket så att hon gör rätt på 10-15 meter. Men det är inte långt borta.
Fria följet börjar kännas bättre och mindre forcerat nu. Vi har väl lugnat ner oss bägge två antar jag. Sidoförflyttningarna är ganska bra och backningen stundtals kanon. Vändningar på stället är helt ok och även språngmarschen! Kör ibland med kortekoppel men känner inte att jag behöver det alltid.

Träningskamrater
Vixhen, Gucci, Meja, Aston, Zelda och Moa

Vi är ett gott gäng som träffas flera gånger i veckan. Här är några av Mejas träningskompisar. Imorgon är det träningstävling på klubben. Tessan håller i den. Jag skall vara tävlingsledare på plan för 3:orna. Det blir kul!

 

 

1 tanke kring ”Oj vad tiden går!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *