I Sherwoodskogen

Ki, jag och hundarna har varit på Kammarberget och tränat spår idag. Våren har kommit även om det blåste litegrann och vi startade med en långpromenad tillsammans med Virran. Tyvärr kunde hon inte följa med till skogen. Efter lite proviantering åkte vi till skogen.

Fint i skogen
Fint i skogen

Inte en enda människa i skogen! Härligt! Och trots en del is på vägen så var skogen nästan snöfri. Vi lade 4 spår. Ett spår var till alla utom Sexy som fick nöja sig med att titta på idag. Bibbi fick ett appellspår och hon spårar så fint! Pinnarna markerar hon jättebra men ett gammalt bil-lik tyckte hon var lite läskigt. Hon försökte stirra ut det men fick ge upp efter en stund.

Bibbi och Ki vid påsläppet
Bibbi och Ki vid påsläppet

Sedan var det Mejas tur. Jättetaggad och sugen på spår var hon och for iväg som ett skott. Dåliga markeringar idag till att börja med men spåret gick galant. Men efter en stund började det hända grejor. Hon stannade och gick tillbaka en liten bit. Stannade och nosade mycket noggrant på en nerfallen gren. Sedan ett stort slag och ett till. Och sedan for hon iväg – för att baja. Stackarn. Hon var jätte-baje-nödig. Så var hon klar och iväg på spåret igen som om inget hade hänt. Hon spårade jättebra men missade en pinne. Och till slut var vi nöjda bägge två. Trots missödet i spåret måste jag erkänna att hon är duktig och plikttrogen. Men jag hade svårt att fatta hur hon kunde vara så nödig med tanke på långpromenaden vi gjort innan spåren.

Meja och jag på spåret
Meja och jag på spåret

Fozzie fick ett lite klurigt spår med både snö, is och barmark. Han var duktig som vanligt och Ki var väldigt nöjd med honom. Bonita fick vänta till sist. Det var nog lite för länge för henne. Kombinationen het och gammalt spår blev för bra idag. Turboladdad i vanlig ordning gick hon över halva spåret och fick slutet tidigt. Jag selade av. Vi hämtade de andra hundarna och gick en sväng. Då passade Bonita på att gå spåret den riktiga vägen. Jaja, hon var nöjd och glad och det räcker för mig. Sexy sprang med Bonita en bit av spåret.
Kvällen har jag tillbringat med att kamma ur all fällpälsen ur alla hundarna. Fy farao vad det är jobbigt. Men till slut var jag klar och jag till och med har klippt svansar och tassar. Det var ju värt besväret för de blev ju så fina!