Träningshelg

Lördagen började och slutade med en långpromenad med Linnéa och Leia. Var uppe ganska tidigt så lördagen blev lång och bra. På eftermiddagen var Tessan och jag på klubben och tränade lydnad. Det var en riktigt lyckad träning. Dom är ju så duktiga. Jag körde igenom hela lägre lydnaden och den gick bra. Fina apporteringar och krypet börjar bli riktigt bra nu! Det skall nog inte dröja så länge innan Meja kryper helt utan ”hack”. Håller på lite med framåtsändande och där kommer att behövas en del träning. Hon har ett jättebra framförgående men hon blir lätt osäker när kopplet är borta. Men hon vet vad hon skall göra så det kommer att bli bra. Så känns det! Vi har också börjat med skallet. Alla som träffat Meja vet att hon har ett kraftigt ståndskall. Problemet är bara att plocka fram det på lydnadsplan. Men jag band henne vid ett träd och stod 2 meter bort så funkade skallet jättebra. Stadiga taktfasta skall i 10 sekunder. Det kommer att bli bra!. Körde en bit ifrån henne växelvis med och utan koppel på. Heja Meja!

Meja, Gucci och jag.
Meja, Gucci och jag.

Fjärren gick bra. Vi tränar teknik på 2 meter och det kommer att löna sig när jag sätter igång med 3:an längre fram i vår. Hoppet ägnade vi en stund också. Hopp sitt gick bra. Vi nöter avstånd på andra sidan hoppet. Dessutom tränar vi ”höjdhopp”. Hon är lite lat så vi tränar uthopp med bollen på 75+ höjder. Det skall nog bli bra.
Tessan tränar på med sitt. Hennes framförgående är skitbra som det mesta hon gör. Och så har hon sina specialtrix också. Att Gucci skall hoppa upp och lägga sig som en boa runt hennes hals. Och det funkar ju ganska bra som synes! Tack för en toppenkväll på klubben, Tessan!

Akrobaterna
Akrobaterna

Efter träningen träffade jag Linnéa och Leia igen för en kvällspromenad. Härligt!

Började denna härliga söndag med en långpromenad med Leia och Linnéa. Skönt som alltid och vädret är toppen! Vi gick vår ”vanliga” runda och hundarna tycker det är toppen!
Sedan med bilen till spårskogarna för en spårdag med Solveig och Fnissa. Vi lade varsitt spår till hundarna i den fina skogen. Mitt spår till Fnissa och Solveig var krävande fysiskt med stor del av spåret brant uppåt eller neråt och det blev ganska långt men annars var terrängen bra och vädret perfekt. Jag lade ut 8 pinnar tror jag och jag lyckades hitta tillbaka till bilarna med spåret. Bra gjort av mig för att vara första gången på denna marken. Solveig lade ett ca 600m långt spår till Meja med 5 apporter skulle det visa sig på ett ställe en bit bort. När jag var klar med spåret jag lagt sammanstrålade vi vid Mejas spår. Vi fick fikasällskap av Bengt, kul! Och Solveig bjöd på kaffe. Tack för det! Sedan var det Mejas tur att gå sitt spår. Det blev en härlig tur i skogen efter Meja som var på toppenhumör och löste sin uppgift strålande! Det var verkligen jättekul! Åh, vad kul det är med spår när det funkar!

Meja och Solveig efter spåret!
Meja och Solveig efter spåret!

Visst ser hon väl nöjd ut, Meja?
Så var det Solveig och Fnissas tur att gå mitt spår. Det är så kul att gå med och se hur hunden löser uppgiften. Fnissa är så duktig! Hon löste sin uppgift med glans! Och man blir alldeles tårögd av att se hur de anstränger sig. Man blir alldeles varm om hjärtat! Jag var dock lite orolig för att Solveig skulle trilla i den branta terrängen. Men med en hund fram i linan går det alltid bra. Det var mest jag som snubblade och slant :-).

Solveig och Fnissa i spåret!
Solveig och Fnissa i spåret!

Strax efter jag tagit denna bilden kom vi till en spetsvinkel. Men den utgjorde inget problem för Fnissa! Härligt och det lovar gott inför tävlingssäsongen. Apropå den så konstaterade jag att Bonita börjat löpa när jag kom hem. Det borde betyda att det snart är Mejas tur att löpa och då blir vårsäsongen utan avbrott för löp. Det hade ju verkligen varit toppenbra. Tack Solveig för idag!

Fina flickorna!
Fina flickorna!

4 tankar kring ”Träningshelg

  1. Va kul att läsa om era ”bravader”. Ni är så duktiga och positiva. 🙂 Bilderna är ju jättefina och du är en så duktig fotograf att man riktig följer med med i tanken när man ser spårskogen.

  2. Vilken härlig helg!! Så otroligt duktiga ni är och kul när träningen går framåt!

Kommentarer inaktiverade.