Börjar se resultat

Jag tränar på. Är riktigt flitig faktiskt. Det måste jag om jag skall få snurr på allt som skall göras någon gång. Platsliggning med skott måste vi träna varje vecka. Det är faktiskt lite folk på klubben på tisdagarna trots att inte den ”riktiga” tisdagsträningen har börjat. Så denna gången var vi 3 och en halv hund. Ing-Marie och hennes kelpie låg lite längre bort. Och Lena, Helena och deras hundar. Kent agerade skytt och Solveig var tävlingsledare. Lyxigt värre. Meja låg jättebra men jag stod kvar hela tiden. Det känns så kul varje gång hon ligger lugnt. Förra veckan gick det lite sämre. Då var hon lite orolig på slutet och satte sig upp efter 3:e skottet. Men idag var hon kolugn och det var ju jättekul!
Efter platsliggningen tränade jag linförighet och fritt följ. Det blir bättre och bättre. Språngmarschen blir mindre hoppig och häromdagen körde Tessan oss och det var riktigt bra. Hon följer bra men mycket fokus på vändningar på stället. Hon kan slarva ibland och sätta sig lite snett. Särskilt vänsterhalten. Backar gör hon bra. Fila lite mer men jag är faktiskt ganska nöjd. Framförgåendet är bra – inte mycket att klaga på där. Hon ställer sig inte riktigt rakt men annars är framförgåendet toppenbra.

Meja
Meja

Läggande under gång fick jag göra om ett par gånger så funkade det bra. Hon lägger sig bra så normalt funkar det riktigt bra. Men nu när vi tragglar med krypet så får jag lite bakslag på läggandet. I alla former. Men det släpper. Sån här är hon med det mesta.
Apporteringen har börjat fungera bra igen efter bakslaget efter jul. Tessan har ett par av mina apporter och jag lånar apporter av alla människor och det har hjälpt. Så var det då krypet. Där är det lite jenka. Lite äckligt underlag var det och det var lite luft under henne vid flera tillfällen. Och ryckigt är det fortfarande. Det gick bättre när vi gjort ett par krypövningar. Hoppa var inte att tänka på. Det var alldeles för halt.

 

I skogen
I skogen

Idag var jag och Tessan ensamma på klubben och tränade i snön. Faktiskt fick hon lite ont i ena baktassen idag av iskulor. Såklart när hon apporterade. Vi gjorde det ett par gånger och det blev ett par bra apporteringar. Passet idag var riktigt roligt. Det började lite knäppt. Jag tänkte göra en lång inkallning men jag fick gå tillbaka 4 gånger och sätta henne upp. Men sedan gick det bra. Vi gjorde 2 långa inkallningar. Framförgående – bra, platsläggande under gång – jättebra! Pang i backen! Fria följet – bra. Krypet – jättebra idag. Vi gick långsamt och det gjorde hon bra. Härligt! Apporteringen bra bortsett från iskulorna i baktassen och jättefint hopp! Vi avslutade med varsin budföring. Det var en riktig höjdare idag! Tessan och Gucci håller på och jag har inte stenkoll på vad dom gör. Men framförgåendet är ju dunderbra!
Inga bilder idag heller, tyvärr. Hittade några fina från i höstas. De får duga.

 

3 tankar kring ”Börjar se resultat

  1. Kryp minns jag som ett knepigt moment. Särskilt om det inte var varmare än +25 och solsken, då kunde det gå för sej:-) Kul att du märker framstegen, då har ni ju tränat bra! Kör hårt och lycka till när det blir tävlingsdags!

  2. Kulig läsning, man blir inspirerad. Jag är så sugen att komma igång med brukset nu, bara det blir lite goare väder… Är inte fullt så stryktålig som ni tror jag 😉

Kommentarer inaktiverade.