På klubben

Kallt men annars fint väder var det idag. Till och med lite solsken. Jag och hundarna gick en långrunda innan vi åkte till klubben för att träna. Det är så kul att se Sexy som alltid mår bra och är på gott humör nu för tiden. Inga konstigheter med magen som det alltid var innan jag kastrerade henne i somras. Dom rasar och leker alla tre och för ett väldigt liv ibland. Alla jagar Bonita är en populär lek. Bonita skriker i högan sky när Meja rycker henne i svansen. Inte så konstigt – det gör säkert ont. Men det är nästan alltid hon som startar leken. Idag var det Sexy som sprang fram och tillbaka med en stor pinne. Det dröjde inte länge innan alla tre for omkring och jagade varann.

Sexy
Sexy

Strax före 12 var vi på klubben. Det kom en hel del folk till klubben idag och det var kul! Tack vare kylan kunde man vara nere på gräsplanen idag. Det finns inget som går upp mot att vara där även fast gruset varit fantastiskt bra i vinter.
Fritt följ, platsläggande under gång (Som gick bra idag!), inkallning, kryp, apportering och hopp tränade Meja och jag. Vi backade lite på krypet idag. Ett litet steg i taget och mycket godis. Hon lägger sig fortfarande dåligt emellanåt men krypet var ganska bra. Vi gjorde om krypet lite senare och resultatet var mycket bra! Nöjd var man med krypet idag. Verkligen!
Mycket apportering blev det. Vi började med en vanlig träapport. Efter ett par gånger galopperade hon in med den! Häftigt! Hon fick godis och jag kastade hennes boll och det gillar hon. Av 5 gånger galopperade hon in 3. Metallen hämtade hon idag igen och puh, det kändes bra. Jag hade inte tänkt göra det men kunde inte låta bli. 2-kilos tungapporten hämtade hon fint ett par gånger. Ingen galopp men det kanske kommer. Sedan tog jag en större träapportbock. Den väger nog 1 kg och är ganska stor. Ut med full fart och hon galopperar (!) in med den. Men halvvägs in stannar hon och lägger ner den. Gah! Jag försöker påverka henne att komma in istället men det går inte. Efter ett par gånger med ungefär samma utförande så slutar hon och apporterar hur fint som helst! Med galopp och allt! Hon är inte helt enkel att förstå sig på lilla Meja! Vi gjorde nog en cirka 25 apporteringar idag varav 20 var riktigt bra. Man kan inte säga annat än att vi tränar i alla fall.

Meja och Bonita
Meja och Bonita

Vi tränade en massa uthopp på 70 cm höjd. Hon hoppar bra och ganska högt nu för tiden. Vi tränade inte framförgående idag. Vi började träna framåtsändande. Det är riktigt kul och det är nog dags att börja med det nu. Det verkar som om all framförgåendeträning gjort susen. Det funkar faktiskt ganska bra. Virran och Sally kom och tränade intill oss. Ki, Solveig och Anne-Lie hade träning lite längre bort. Några tränade uppe på gruset och några höll till på agilityplanen. Jag och Virran gjorde en platsliggning och det var kul att se Sally som var i storform!
Jag skulle ha behövt göra en budföring men det glömde jag av. Vi fikade och pratade lite strunt – lika kul som alltid och sedan var det dags att åka hem. Imorgon är det måndag. Kommer antagligen att vara på klubben då med.