Kul helg!

Det är mycket hundträning nu. Men jag har haft ett avbräck en vecka med en haltande hund. Men det verkar vara  borta igen. Promenerat har vi gjort som vanligt. Linnéa och jag har gått på Tjolöholm. Folk håller sig därifrån nu när det är dåligt väder. Tänk att man kan gå i 5 km och inte träffa någon alls. Helt overkligt. Det är riktig höst nu med blåst och regn men riktigt behagliga temperaturer. Vi gick långa rundan , Grevens runda tror jag det är, och det var toppenhärligt!

Leia och mina hundar
Leia och mina hundar

Varannan onsdag har vi kurs i Vallda inne i ett fint ridhus. Vi tränar 2:ans moment och det är koncentration på hög nivå. Duktiga är alla ekipagen och tur är väl det för övningarna är mycket mer avancerade än förra terminen.

Platsliggning på gång
Platsliggning på gång

Denna första gång ägnades åt platsliggning, rutan och apportering. Hundarna är alla jätteduktiga på att apportera och fantastiskt läraktiga och gör verkligen sitt bästa! Kul att se alla kämpa på så bra! Denna fantastiska ridanläggning vi har att träna i. Vilken tur har man inte!

Återgång till hundarna
Återgång till hundarna

På lördagen åkte jag och Ki till Göteborg för att träna lydnad på Kallebäck. Först träffades vi och gick en rejäl långpromenad innan. Solveig var också där och vi fick ett rejält träningspass. Tyvärr utan ett enda skott. Det hade man ju önskat. Det hade smällt alldeles innan vi kom men det hjälper ju inte. Platsliggning som gick jättebra och vi tränade igenom alla momenten. Vi hade med oss kaffe och Ki’s mammas goda kaka som vi mumsade i oss. Sedan åkte vi till Partille för att titta på kompisar som tävlade där. Tyvärr gick det inte så bra för dem denna gång och det var ju hemskt trist. Men vi fick en go pratstund med Eva Svanstedt som var där och dömde. Vi bestämde oss för att gå en sväng med hundarna, Ki och jag innan vi åkte hem och vi hamnade på Tjolöholm. Var annars 🙂 Det blev en långrunda och vi var inte hemma förrän vid 6-tiden på kvällen.

Bonita på Tjolöholm
Bonita på Tjolöholm

Behöver jag säga att hundarna sov gott på kvällen? Vi blev så inspirerade att vi bestämde oss för att göra om träningen i Kallebäck på söndagen.

Melker
Melker

Melker hade paxat bilen och ville inte jag skulle åka. Han hoppade ner när bilen började rulla ut från min tomt. Men han var lite förnärmad. Helena, Ki, Virran och jag var på Kallebäck denna söndag och idag var det ingen hejd på skjutandet. Men nu har vi varit på ställen där det skjuts några gånger och Meja tycker inte det är obehagligt längre! Jättekul! Vi började med att fika och jag märkte direkt att hon var ok. Träningen gick strålande. Platsliggning som gick hur bra som helst för Meja. De låg 2 gånger. Ena gången 3 minuter och andra gången 1 minut. Jag var framme hos henne ett par gånger och gav henne lite godis och beröm. Vad bra det kändes och det märkte hon säkert. Allting gick bra idag och humöret var därefter. Efter träningen gick vi en promenad med hundarna. Korten nedan är tagna på Kallebäck – men inte syns det att det smäller för fullt?! Härligt!

Vi försöker få alla att sitta!
Vi försöker få alla att sitta!

Till slut så!

Hela det duktiga gänget: Fozzie, Bibbi, Bonita, Sexy, Sallinallie, Meja och Rosa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *