Apportering och hopp…

…tragglas det på för fullt nu. Nu har jag gett mig den på att få till apportering utan tugg och utan alla exter som Meja har för sig jämt. Och just nu går det ganska bra faktiskt! Jag har fått låna/ärva en rosa snörboll av Tessan och den har lättat upp stämningen lite grann faktiskt. Hon är inte jättekampvillig men tycker det är ganska kul att springa och hämta den och jag kan få dra i den lite också. Ibland vill hon inte släppa den men så är det med allt hon har. Inget sticka iväg med den eller ha den om det inte ”lever”. Men som sagt lite bättre har det allt blivit med hjälp av den. Jag tränar nästan bara apportering och uthoppet just nu. Jag har kommit en bit på väg nu som sagt. Tugget är nästan helt borta nu. Inga inkastningar av apporten in i gapet och inget tugg eller rullande med den på väg in. Det kan hända någon enstaka gång fortfarande men då går jag ut och bryter momentet och vi börjar om. Kul! Vi tränar korta och långa apporteringar. Inkallning med apport och även hopp apport! Man är ju ganska nöjd! Och så springa och hämta snörbollen och lattja lite. Nu tuggar hon på den istället. Jag säger inget om det men det stör mig alldeles jättemycket. Dessutom har jag bara använt en enda apportbock och den är min egen. Det blir nästa steg i träningen. Men det ska gå!

Snyggt uthopp!
Snyggt uthopp!

 Å så var det hoppet också. Det har krånglat ett bra tag. Det är mitt eget fel tror jag. Jag har haft för bråttom och uthoppet blev för kort. Jag blev grinig och Meja blev osäker. Så var det ett problem. Men nu känns det som att vi är på banan igen. Uthoppet börjar bli riktigt rakt och med bra längd äntligen. Och med fler bra än dåliga hopp. Mycket hopp – sitt och avsluta där med bollen. Det har funkat bra. Nu får jag bara inte ha för bråttom.Vi har börjat med krypet, fjärren och rutan och så smått med framåtsändande. Och så skall det bli spårträning också. Det är vad jag ser fram emot nu. Att få tid att träna kontinuerligt utan en massa annat som sätter stopp för mina planer. Det är planen nu! Och imorgon blir det träning igen!

2 tankar kring ”Apportering och hopp…

  1. Det är ju ett tjusigt hopp! Så duktiga ni är som ligger i med lydnaden, det är så lätt att bara träna ”det roliga” hm, dvs spår och sånt.

Kommentarer inaktiverade.