Träning i flera dagar!

Helgen var riktigt härlig! Vi träffades på lördag förmiddag, Tessan och jag vid Vallda trekant för att träna spår. Vädret var perfekt. Lite fuktigt i luften och mulet. Inte blåste det och inte var det kallt heller. Vi lade var sitt spår till Gucci och Meja och sedan tog vi alla hundarna och gick en promenad. Kopplen hade vi glömt hemma både Tessan och jag men dom är så duktiga så det gjorde inget! Tillbaka vid bilarna fikade vi lite och sedan var det dags för påsläpp. Stackars Gucci och Tessan fick en hund och 2 personer promenerande genom sitt spår alldeles innan de skulle släppa på. Det visade sig bli för frestande för Gucci och hon tappade koncentrationen. Bra var att hon markerade 1:a pinnen jättebra! Jag hade hört av Tessan att det hade Gucci svårt för men det kunde vi då inte märka! Meja gick ganska bra och med hyfsat bra drag i linan. Med tanke på att det var ett bra tag sedan var jag mycket nöjd. Hon gick över andra pinnen utan en reaktion men annars redde hon ut uppgiften riktit bra. Jag var ganska ringrostig däremot men Meja tyckte det var ok!

Efter spåren tränade vi uppletande och Bonita var i sitt esse! Härligt att se henne jobba! Hon älskar verkligen uppletande! Vid 2-tiden var vi klara. Tack för en härlig dag, Tessan!

Jag åkte hem och gav hundarna lite mat och fortsatte sedan till klubben där Anne-Lie väntade! Hon hjälpte mig att vara tävlingsledare så jag fick kört igenom hela programmet med Meja. Lydnaden med platsliggning och budföring. Det gick 100 gånger bättre än senast och det var kul! Sedan tränade Anne-Lie sin fina Spero och jag filmade litegrann.

Visst är dom duktiga!? Tack så mycket för hjälpen Anne-Lie! Jag åkte hem och var himla nöjd med dagen! Linnéa ringde efter en stund och eftersom det var lördag och jag fortfarande inte somnat i fåtöljen (!) så träffades hon och jag och gick en långrunda i Fjärås med alla hundarna! Dom sov gott sen vill jag lova!

På söndagen träffades Tessan och jag igen för att göra om lördagens övningar . Eller ja, spåren i alla fall. Vi tog med hundarna på en promenad efter att vi lagt spåren och tränade platsliggning på en äng. Då är det bra att ha lite hundar!

Meja, Sexy, Gucci och Bonita
Meja, Sexy, Gucci och Bonita
Våra härliga hundar!
Våra härliga hundar!

 Efter lite fika var det så dags för spåren. Gucci gick kanon denna dagen. Kul att se! Jag tror att Tessan var ganska nöjd med sin fina Gucci! Däremot var nog Meja och köpte korv eller nåt. Det blev inget med vårt spår. Alls. Men så är det ibland. Det var ändå en härlig dag! 

Mobildokumentation!
Mobildokumentation!

Idag, måndag hade vi tänkt lägga spår igen men planerna blev ändrade så jag gick en promenad vid ån med mina hundar efter jobbet. Men medan jag gick där så tänkte jag att om jag åker och lägger ett spår vid gamla skattemyndigheten. Då hinner jag åka till klubben och köra igenom lydnaden och tillbaka och ta spåret. Jo, jag bestämde mig för att försöka. Och det gick ju strålande! På klubben var jag helt ensam (Ovanligt!). Vi körde igenom hela programmet. Jag var nöjd, Meja gjorde allt utan att krumbukta sig. Lite uppjagad på linförigheten är hon men annars var det helt ok! Tillbaka till bilen och ner till stan och selade på. Och jädrans vad det gick! Vilket spår hon gick! Häftigt! Cirka 450 meter 5 pinnar på gräs/blask/gegga. Vad glad jag blev! Pinnarna plockar hon och perfekt drag idag. Precis allt vad jag kunde önska! Vad kul det var med måndag idag!

3 tankar kring ”Träning i flera dagar!

  1. Vilken träningsspäckad helg! Bra är man sett störningen, så att man kan studera hur hunden gör. Färskare spår kan ju fresta! Härliga bilder, och film 🙂

  2. Aha, då fattar jag, jag undrade vart du tagit vägen, du hade ju inte skrivit på flera dar!! (ha-ha!)

Kommentarer inaktiverade.