Onsdagsträning!

Veckorna går fort. Nu var det onsdag och träning i Vallda igen. Med den här farten är det snart vår! Virran var fortfarande förkyld så hon luftade en av de fina frieserhästarna medan vi tränade. Helena, Pia, Marika, Marita, Ki och jag.

Hopp med häst!
Hopp med häst!

 Helena och jag träffades innan träningen och vi gick en runda med hundarna. Dom trivs riktigt bra tillsammans nu. Kul att se Sexy jaga Rosa bara för att det är kul! Tänk så bra det kan bli!

Platsliggning med häststörning!
Platsliggning med häststörning!

 Vi började med platsliggning och hade hästen Doede som störning. Men våra hundar är vana vid hästar och ingen höjde på ögonbrynen (Eller vad en hund höjer på.) för att Doede och Virran gick runt hela tiden! Sedan tränade vi som vanligt en massa apportering – gå, springa med apporten, inkallning med apport och hela momentet. Idag lånade vi Ki splirrans nya träapport och kunde lämna tillbaka den utan ett endaste litet märke. Jättebra Meja! Fantastiskt! Fjärren och rutan var också glädjeämnen idag. Fjärren jättebra från 5 meter – sitt – ligg – sitt- ligg. Strålande! Rutan gick som en smäck! Detta trots att Virran och Doede var och tränade rutan samtidigt! Haha, vilken häst! Hoppet gick bra. Uthoppen blir längre och rakare för varje gång jag tränar nu. Hon är duktig Meja. Platsläggande under gång, inkallning gjorde jag. Helt ok. Fria följet var dock lite i hetaste laget och då blir det lite pip och positionen lite långt fram. Men trots det sitter språngmarschen bättre och bättre. Jag kommer att få leva med den hetlevrade Meja och vara noga med mängd så jag kan hålla det i schack. Dedssutom måste jag träna mycket så att jag inte är nervös när jag skall tävla för då går hon upp i spinn. Jodå, det blev lite framförgående också och det var lite lugnare idag.