Tassen ok igen!

Nu har Meja varit konvalecent i drygt en vecka. Men tassen har läkt bra och vi har kunnat börja träna igen. Skönt det! Igår tränade vi tillsammans med Lizlott och Funny!

Första träningspasset
Första träningspasset

Platsliggningen gick ju bra men det var väl också allt. Eller nja den gick väl sådär. Hon låg ju stilla men efter en stund såg det ut så här…!

 

Väck mej när ni är klara!
Väck mej när ni är klara!

 

Lilla fröken bus hade väl alldeles för mycket hopp i kroppen efter att ha tagit det lugnt en hel vecka. Linförigheten var mest en dans framför mina fötter. Hopp och skutt och jag höll nästan på att trilla över henne! Platsläggande under gång var ok – inte särskilt snabbt ner men hon gjorde det ganska bra. Inkallningen – tjuvstart. Annars var den bra med fin ingång. Ställande bra, apporteringen bra och ny tjuvstart på hoppet.

Idag var Carina och Tikkan här för ett träningspass. Allt gick mycket bättre men nya fenomen dök upp. Meja startade på Carinas kommandon så vi tränade att sitta stilla medan Carina sade ”Avdelning framåt marsch” flera gånger om. Och efter en stund blev det bättre. Hon ligger på ganska mycket på linförigheten och jag kommer nog att få nöta en del på den framöver. Vi tränade mycket linförighet idag med Carina. Och vi gör om det imorgon igen.

När vi blev ensamma senare på kvällen fick alla mina hundar vara ute samtidigt och jag tränade en medan de andra fick titta på. Meja tyckte det var jobbigt när jag och Sexy tränade fritt följ ute på gatan. Jag fick gå tillbaka med henne ett antal gånger men rätt som det var låg hon! Bra! Hon fick ligga i säkert 20 minuter innan det blev hennes tur. Då fick hon träna hoppet. Hon hoppar säkert och bra med bra avstånd. Vi började också träna uthopp med hjälp av apportbocken. Det gick strålande! Hopp – apport lärde hon sig på några försök! Riktigt kul!

En reaktion på ”Tassen ok igen!

  1. Härligt att Meja är på G igen! Söt hon är lilla Bonita i gräset 😉 Hoppas på en gemensam träning snart igen….

    Ha det gott å se upp för glasbitar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *