Tisdagsträning på klubben.

Vi startade på Tjolöholm i eftermiddag, Ki, Linnéa, hundarna och jag. Det är knäppt väder så man tar alltid ”fel” kläder på sig. Brallor och väst var allödeles för varmt, puh! Men det blev en rask promenad – mellanlånga rundan. Ingen ute i skogen som vanligt. Konstigt, tycker jag.

När vi  var tillbaka vid bilen var klockan nästan 7 så vi tutade på direkt till klubben. Det var faktiskt en del där och tränade så vi fick en platsliggning med lite ”nya” hundar. Eva-Britt var tävlingsledare och en liten tandvisning fick vi också. Meja tycker att det är sådär kul med tandvisning. Det blir väl bättre får man hoppas. Hon tillåter att man tittar på hennes tänder men hon hänger med kroppen så att kanske man inte skall nå henne. Det är vad hon tror i alla fall.

Linförigheten gick riktigt bra idag. Vi värmde en stund och sedan fick hon gå med halter åt alla håll och en del språngmarsch. Språngmarschen är mycket bättre men hur bra det blir kan man undra. Inte klaga, det har ju faktiskt blivit lite bättre. Framförgåendet är jättebra men hon vill bestämma när det är dags att sticka ut.  Jag vände tillbaka till början och gjorde om och då gick det bättre. Platsläggande under gång gick bra. Inkallningen gick bra. Ståendet också. Ki sa att det såg bra ut så det litar vi på. Mycket bra ”riktig” apportering idag. Inget tugg där inte! Och det var Ki’s apport. Ingen tjuvstart heller. Jättekul! Men hon nosade lite på apporten när hon skulle hålla den som i 1:an. Hoppet gjorde vi idag utan drag. Hon var lite splittrad för Ki och Bibbi stod intill och höll på med apporten men annars var det ganska bra. Hon gjorde några bra uthopp.

Johan var uppe och klippte gräset medan vi tränade och när han var klar hjälpte han oss med budföring. Meja tyckte han var toppen! Kändes riktigt kul att avsluta med en bra budföring!