Kvällsträning på klubben.

Vi var på klubben ikväll igen, hundarna och jag. Först en liten promenad. Bonita har skurit upp ena trampdynan så hon hoppar mest på tre ben. Inte så djupt men jag förstår att det gör ont. Bonita och Sexy låg plats tillsammans med Meja och sedan fick de ligga och titta på medan Meja tränade. Först appellen och sedan 1:an.

Vi gjorde momenten i ordningsföljd. Appellens moment gick ganska bra. Linförigheten bra och ganska behärskad språngmarsch. Måste tänka på att gå ordentligt lång raksträcka så Meja vet riktningen på framförgåendet i bägge ”ändarna”. Det händer att hon bromsar in och går snett och nosar till och med sista biten och det vill jag ju inte. Platsläggande under gång strålande idag. Hon vet vad som gäller nu. Hon vill lägga sig hela tiden. Helst innan jag börjat gå! Trevliga problem 🙂 Bra inkallning! Satt kvar lugnt och fint! Sedan dagens höjdare! Apporteringen var toppenbra. Gjorde en riktig apportering. Kastade mer än 10 meter – skickade henne och hon sprang dit tog upp apporten och bar den ända in utan det minsta lilla omtag! Hurra vad bra! Ingen galopp in men den kommer! Åh, vad kul! Hon stack iväg och hoppade så fort vi närmade oss hoppet. Jag lät henne hållas men ”puffade” på henne för att hon skulle sticka ända ut. Och det gjorde hon efter att jag sagt till henne. Sedan gick hoppet strålande andra gången. Det kommer att bli bra det här och inom inte allt för lång framtid känns det som.

Sedan gjorde vi om allt igen fast lydnadsklass 1. Linförighet, platsläggande under gång, inkallning, ställande, apportering, och hopp. Mycket bra ställande – hade bara ner ett pekfinger framför hennes nos. Hon stannade snabbt och utan tvekan. Bra!  Apporteringen är ju bara ta, hålla och släppa på kommando. Det är hon jätteduktig på. Och hoppet är ju bara inhopp och det är bra! Tandvisning och budföring skulle vi behöva träna mer på. Men det är inte så lätt när man är ensam på klubben. Det verkar som att det blir träning på Kallebäck på onsdag. Vi får försöka råda bot på det då.

1 tanke kring ”Kvällsträning på klubben.

Kommentarer inaktiverade.