Träna och träna

Oj, vad vi tränar nu. Varje dag, om igen och igen och igen.. Lydnaden blir bättre tycker jag. Vi kämpar med uthoppen och läggandet inför krypet. Och så skotten, förstås. Jag har skjutit flera gånger denna veckan. Idag 2 omgångar. Med skall innan första skottet. Jag bytte platsen för platsliggningen. Det räckte för att få tillbaka ljuden. Ropade, tyst, tyst, tyst. Hon tystnade och jag blev nöjd. Sen började hon igen. Då sköt jag första skottet. Då tystnade hon helt. Och var tyst hela tiden. Platsliggningen gick alltså riktigt bra efter de första 20 sekunderna. Hon ligger helt still. Inget att anmärka på där. Många godbitar och springa efter bollen efteråt. Sedan körde vi hela lägrelydnaden. Den gick bra. Gjorde hoppet två gånger plus några uthopp. Hon fick springa efter bollen när det var riktigt bra. Det gillar hon! Sedan gjorde vi platsliggningen igen. Likadant som gången innan fast kortare tid. Lite skälla och sedan tyst. Den hunden, alltså.

Platsliggning
Platsliggning

 Så gick jag till bilen och hämtade de andra. Och tillsammans gjorde vi ytterligare en platsliggning. De låg fint allihop och jag tror att dagen slutade bra. Imorgon blir det nog skogen. Det var ett tag sedan!

1 tanke kring ”Träna och träna

  1. Det låter så härligt med all träning!! Grattis till en super appelldebut! Duktiga syster :0)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *