Kategoriarkiv: film

Vår till slut

Nya mål siktar vi på nu. Jag skall träna in 3:an och högre klass. Det är mycket nytt så där har jag att göra ett tag. Men det är enormt inspirerande! Fast det är knappt man vet var man skall börja! Fritt följ med vändningar och sidoförflyttningar, sittande under gång, rutan, hopp apport, metallapportering, tungapportering, fjärr, framåtsändande, skall, sittande i grupp och platsliggning med skott och dold förare. Puh! Och då har jag inte räknat in spårupptag och uppletande! Sommaren är räddad 🙂
Ki och jag var uppe på klubben i början på veckan för att träna lydnad. Pax är inte uppflyttad än men också han tyckte det var toppenkul att träna lite nya moment.


Visst är han duktig, Pax!

Vi har fixat med en sökruta till tävlingen förra helgen. Alla hundarna var med och hjälpte till.

Bonita och Meja
Bonita och Meja på stigen
Bonita
Bonita

Idag har vi varit i skogen och tränat spårupptag och uppletande. Mea och Ing-Marie skall tävla imorgon och hon ville ha ett spår till Mea så hon inte är så het på spåret förhoppningsvis.

Mea och Ing-Marie på spåret
Mea och Ing-Marie på spåret

Det gick väldigt bra och hon fick ”gasa av sig” litegrann! Ing-Marie lade två spårpåsläpp till Baby som hon klarade galant. Rätt håll gick hon och lagom het var hon. Inte mycket att klaga på 🙂 Och hon springer omkring med sin leksak efteråt – lyckligt som aldrig förr! Hon är för härlig!
Efter spåren tränade vi uppletande. Först ut var Ing-Marie och Abbie.

Ing-Marie och Abbie
Ing-Marie och Abbie

En riktigt tuff ruta som lutade brant neråt i avsatser. Den nedersta avsatsen var dessutom dold och det var lite svårt. Abbie gick lite grunt till en början men sen gick det riktigt bra!
Baby tyckte också det var lite svårt längst ner men Ing-Marie gick ut och in en gång och då gick det bra. Kul att testa lite svårigheter. Kul sak idag var dom fina avlämnandena. Hon kommer in med föremålen och går runt och sätter sig precis som vid apportering. Häftigt!Nu skall jag träna en del i min fina platta lövruta för att få bra riktning på skicken. Skall bli så kul! Tog ett kort på Baby medan Ing-Marie lade ut föremålen.

Baby tränar uppletande
Baby tränar uppletande

När vi var klara gick jag en sväng i det fina och faktiskt lite varma vårvädret innan jag åkte hem. Hemma igen passade Bella på att sola lite på altanen! Härligt med vår!

Bellar solar
Bellar solar

Nöje och nytta

Jag, Ing-Marie, Elin och en massa hundar var på Kammarberget och tränade i lördags. Spår till Meja och Baby och uppletande till Bonita. Vi kom ut redan vid 10-tiden och vi var helt ensamma i skogen. Mea och Abbie fick var sitt spår, Ing-Marie lade ett spår till Meja och innan de stora hundarna fick gå sina små spår lade Elin och jag var sitt valpspår till våra små.
Jag har inte spårat mycket med Baby men jag misstänkte att det inte skulle vara några problem att få henne att spåra. Hon är ju så nyfiken av sig!
Mycket riktigt – hon tuffade iväg på spåret direkt. Spårade väldigt noggrant i spårkärnan och stannade till med jämna mellanrum för att titta upp. Sedan iväg igen. Spåret var kanske 75 – 100 meter och jag hade gömt hennes leksak under lite ris på slutet. Hon stannade till vid slutet, tittade upp och sedan fick hon den ” i näsan” och rotade fram sin leksak. Å hej vad glad hon blev!

Det blev en mycket lyckad övning för lilla Baby! Lilla Juno spårade också riktigt fint. Mea och Abbie gick också riktigt bra.
Meja fick ett fint spår som hon klarade galant. Det är en fröjd att gå bakom henne. Jätteduktig med pinnarna och härligt tempo. Vi var båda nöjda med hennes insats.
Sedan vallade vi en ruta och Bonita fick göra ett uppletande. Ing-Marie lade ut 6 föremål både nära och långt ut. Jag gjorde 7 skick. Vi höll på i ungefär 4 minuter och vi fick in alla 6 föremålen. Fantastisk är hon min fina Bonita! Suveränt jobbat och en fröjd att titta på henne när hon jobbar.

 I skogen
I skogen

Idag var jag, Linnéa och hundarna i skogen. Vi hade stämt träff med en jägare, Osborn som hade tappat sina vantar när han jagade häromdagen. Jag tänkte att det var ett uppdrag för Bonita och jag hoppades verkligen att vi skulle kunna hjälpa honom. Vi åkte väldigt långt in i skogen och sedan till fots ett par hundra meter innan vi kom fram till platsen där han trodde att han tappat vantarna. Ganska jobbig terräng med smågranar och gropar och hjulspår överallt.
Jag vallade en bit och skickade Bonita 3 skick men utan resultat. Vi flyttade oss till en annan plats och jag gick 50 meter djupt och vallade en ny ruta. Det var så mycket smågranar att jag nästan gick vilse. Jag skickade henne igen och första skicket var tomt. Så skickade jag henne lite mer till vänster men hon drog höger och stannade till några meter ut. Så fortsatte hon på djupet och försvann bakom granarna. Så tittade jag på stället där Bonita stannat. Och där ligger vantarna. Helt genomblöta, alldeles gräsfärgade. Vilken lycka! Klart att hon inte plockade upp dem. De hade ju legat i flera dagar och den ena vanten hade faktiskt haft påhälsning av en mus. Jag kastade ut den ena vanten så att Bonita fick ett föremål efter alla tomskicken.
Det kändes riktigt roligt att vi verkligen hittade handskarna. Det blev ju riktigt lyckat.
Vilka hundar man har!

Snart jul

Dagarna går fort. Baby växer så det knakar. Mycket på jobbet har det varit men nu är man lite ledig. Skönt. Ledig lördag gick Linnéa, jag och alla hundarna en sväng på Tjolöholm. Blåsigt och blött men plusgrader och mycket glada hundar. Det är nåt speciallt med Tjolöholm!

På Tjolöholm
På Tjolöholm

Det är inte så lätt att ta kort på lilla fröken Baby. Det blev många suddiga bilder. Vi skall ta med stora kameran och göra ett nytt försök snart igen.

Baby
Baby

”Gamlingarna” är förstås vana och såg lite blaserade ut idag 🙂 men dom är så tålmodiga. Mina fina flickor!

Mina fina flickor
Mina fina flickor

Bella var med husse och blev alltså inte fotograferad idag.

Bella
Bella

Det här är en av hennes favoritposer. Gärna under täcket i någons knä. Här med Linnéa när jag var i Österrike.
Annars är det en vecka som gått i träningens tecken. Har varit på klubben både tisdag, onsdag och torsdag. Blött på gräsplan men vi har kunnat vara på grusplan och det är ju lyxigt. Tränar 3:an gör jag och Tessan. Se hennes Gucci göra en fin ruta.

 

Meja går ganska bra och nu skall vi börja träna mot tävling. Hoppas nu bara löp hamnar i början av året som planerat 😉 Hon är riktigt duktig och kanske hamnar även hon på film vad det lider.
Filmade Sexy när hon apporterade en kväll hemma i Virrans ridhus. Se här!

 

Visst är hon duktig, gamla Bettan!

På klubben
På klubben

Har tränat lite försiktigt med lilla Baby när jag varit på klubben. Sitt, ligg och stå. Nu senast var Ing-Marie och mamma Mea med och då var det stora problem med koncentrationen. Det krävdes en del övertalning för att hon skulle ägna sig åt mig. Men det blir bättre för varje dag. Nu blir det kanske ett spår till Baby imorgon men sedan får det bli lite juluppehåll. Men bara lite! God Helg önskar vi er alla!

Hemma igen

Borta bra men hemma bäst.  Kul hade vi men det var underbart att komma hem till hundarna igen. Jag saknade dom faktiskt.

Tittade på filmsnutten här ovan flera gånger. Är så glad att det funkar så bra med alla hundarna. Meja är så himla go med Baby. Och Baby gillar de andra hundarna jättemycket.

Idag var det lydnadsträning på klubben. Tessan, Eva-Britt, Maria och Helena träffade jag där. Hade en riktigt dålig fjärr senast och det ville jag kontrollera idag. Meja var på hugget och fjärren gick riktigt bra idag. Pust och puh – tur att det funkade bra. Hon gjorde fjärren riktigt bra idag. Från stående till liggande är lite svårt. Gick lite närmare Meja när hon skulle lägga sig för där är det lätt att komma framåt. Hon måste liksom fälla ihop sig bakåt. Det funkar bra nära men är svårare på håll. Får intensivträna fjärren. Rutan gick bra. Rakt ut in i rutan. Vände upp mot mig mitt i. Perfekt. Lade sig direkt på mitt kommando. Reste sig och ville komma när jag gick mot henne. Det får vi träna mer på. Inkallningen från rutan bra. Tränade en hel del fritt följ. Hon ligger på en del men det blir bättre efter ett tag. Metallen bra för att vara Meja. Sittande i grupp och platsliggning helt ok.  Inkallning med stå bra också.  Får hoppas jag kan toppa formen till februari. Det är då jag tänkt tävla. Tog ut Baby en stund innan vi åkte hem. Tränade lite koncentration och det är hon riktigt bra på. Sitta stilla ihop med andra hundar utan att krumbukta sig. Kändes som en riktigt bra träning.  Det blir en likadan imorgon igen.  Och det bästa av allt – nu sover lilla damen.

Semester

Här har vi semester. Från jobbet alltså. Lat är jag just nu. Inte mycket skrivet här men vi tränar på i vanlig ordning. Både Bonita och Meja löper så dom är inte riktigt sitt gamla vanliga jag men ganska duktiga ändå med tanke på värmen. Lilla Bella har ganska ont av värmen. Liten är hon och inte mycket skyddande päls har hon. Just nu försöker vi lära henne simma. Hon är lite baktung men det skall nog gå bra. Snart.

Bella badar.
Bella badar.

Solveig och jag har varit i skogen och spårat igen. Fnissa, Bonita och Meja fick var sitt spår. Vi var vid ”våra” tävlingsspårmarker i Hallås/Bolås igår. Riktigt varmt var det med hundarna är jätteduktiga verkligen. Kul att se Fnissa bli mer och mer spårmotiverad för varje gång vi är ute. De fick drygt 700 meter spår denna gång med vinkelpåsläpp och det gick galant! Påsläppet finns filmat här:

Fnissa hittade alla apporter. Spåret var ganska jobbigt och hon fick kämpa på ett par ställen. Kul att se henne göra så bra ifrån sig! Jag tror att Solveig var väldigt nöjd!

Vid första apporten.
Vid första apporten.

 

Slutapporten
Slutapporten

Meja var lite snurrig i spåret. Hon missade flera apporter men löste uppgiften i alla fall. Hon gör sitt bästa så jag får vara nöjd. Och det var väldigt varmt tyckte hon. Vattenflaska i spåret är bra. Men hon har inte riktigt tid att dricka tycker hon.

Efter spåret.
Efter spåret.

Bonita tog sitt spår med samma frenesi som vanligt. Hon är otroligt säker i spåret oavsett förutsättningar och plockade alla pinnar stensäkert. Hon har dock en tendens att klyva pinnarna. En mycket nöjd Bonita och en lika nöjd matte efter hennes spår.

Spåret avklarat!
Spåret avklarat!

Idag började vi hos Virran – Tessan, Ki och jag. Vi tänkte fika i trädgården men ett ordentligt åskväder ändrade våra planer. Valparna växer så det knakar. Oj vad tiden går!

En av de små underverken!
En av de små underverken!

När vi fikat och regnet slutat åkte Tessan och jag till klubben för lite lydnadsträning. Vi träffade Marie, Eva-Britt och Susanne och Tessan gjorde mig sällskap på grusplanen dit vi är förvisade nu medan Meja löper.

Moa - fina tösen!
Moa – fina tösen!

 

Söta Gucci
Söta Gucci
Belöningen!
Belöningen!
Träning
Träning

Vi filar på fjärren. Det går bättre och bättre tycker jag. Inkallning med ställande filade vi på och sättande under gång. Vi började också lite med dirigeringsapporteringen. Eller nja, dirigeringen. Det kommer vi att få träna en del. Köttbullar blev belöningen och det gillade Meja. Lite sittande i grupp – fast utan grupp då. Hon satt riktigt fint i flera minuter. Jag lånade Susannes metallapport och den hämtade hon så fint. Kanske har det släppt lite grann att metallen är obehaglig. Det hade ju varit toppen!

Meja på klubben.
Meja på klubben.

 

Tisdagsträning

Åkte till klubben idag trots ishalka efter allt regnande i söndags. Planen var isbana på sina ställen och det var is på vägen och parkeringen. Men på sina ställen låg det snö kvar och där gick det riktigt bra att vara. Kanske hade jag inte åkt upp alls om det inte vore för skotten men det blev en riktigt trevlig kväll! Vi var 4 hundar på platsliggningen och den gode Kent sköt som vanligt ♡. Vad skulle jag göra utan honom? Meja satte sig upp innan första skottet så jag fick lägga henne igen men sedan låg hon så fint! På filmen ligger Meja och till höger flaten Gustaf. Hade också två hundar på andra sidan.

Apportering gick riktigt fint och med Helenas apport till och med galopperade hon in kors i taket! Krypet går ganska bra med mängd men tempot tar tid. Lite hackigt fortfarande är det allt. Meja tycker sitt kvar är lite jobbigt för tillfället och jag fick gå tillbaka och sätta om henne flera gånger. Antingen ställde hon sig eller så lade hon sig. Alltid är det nåt som strular. Hon blir lite störd av allt för mycket hundar och spring runt henne. Det kan nog vara en anledning till det. Måste träna mer sitt kvar och långa  inkallningar så skall det nog gå över. Bortsett från sitt still-strulet har vi börjat så smått med inkallning med ställande. Det verkar kunna bli riktigt bra! Meja kommer som ett skott och lade på en riktig tvärnit till ställande! Lite fjärr hann vi också med innan vi gick och fikade. Helena och Rosa tränade med oss idag. Det går så himla bra för dem och det är ju jättekul!

Spår hann vi med!

Fredagkvällen tillbringade jag Och Tessan på klubben för att träna lydnad. Den värsta kylan hade släppt och när vi väl kom igång var det svårt att sluta. Kan inte tänka mig ett bättre sätt att tillbringa en fredagkväll! Apporteringen som strulat igen riktigt ordentligt ett tag funkade riktigt bra idag. Endast en tendens vid ett tillfälle till strul men hon höll sig i skinnet den goda Meja. Hoppet funkar riktigt bra nu. (Ta i trä.) Hoppas att det håller i sig. Erfarenhetsmässigt skall det bli bättre ju fler träningspass vi gör. Krypet går i jenka-fart. Lite fram och lite tillbaks. Lite tillbaka var det idag. Lite väl hackigt och när jag satte lite press på henne ville hon sätta sig upp. Men jag gillar läget och hakar inte upp mig på det. Tessan körde oss hela lägre och jag ger oss klart godkänt. Krypet skall bli bättre och apporteringen så klart. Den var bra men dålig fart in. Men inget omtag, tugg eller annat tjafs. Tessan håller på med sitt. Jag har inte riktig koll. Men såg att det går bra med hennes fjärr. Vi hjälptes åt med hennes framförgående. Det ser riktigt bra ut men behöver mera ”sjuss”. Men det är på gång. Dom är så duktiga!

Klubben
Klubben

Vi var ensamma på klubben som vanligt på fredagkvällar men vad gör det när man har det så najs! Efter vi tränat färdigt och Tessan och Gucci åkt hem gick jag och hundarna en promenad innan vi åkte hem.
Lördagen gick åt till andra saker men Linnéa och jag hann gå en promenad i stan med våra hundar.

På stan
På stan

Idag, söndag hade jag bestämt mig för att lägga spår till Meja. Vi gick vår morgonrunda Linnéa och jag med alla hundarna och på hemvägen åkte jag och lade ett spår till Meja. Sedan hem för att ta en dusch. Efter det in med Meja i bilen igen och ut till vårt spår. Det hade legat i en timma ungefär. Jag var inte säker på hur det skulle gå för när jag lade spåret insåg jag att vi inte varit ensamma på den ängen. Det var spår precis överallt kors och tvärs. Det kanske ser ut så annars också. Skillnaden kanske bara var att nu med snö såg man verkligen hur mycket spår där var. Hur som helst så släppte jag på henne. Ganska snart såg jag på Meja att hon hade mycket att hålla koll på. Det var mycket kontrollerande men hur det än var så gick det faktiskt ganska bra. Jag fick säga till henne ett par gånger då hon inte kunde motstå frestelsen att käka nåt gott vi passerade. Men trots det glömde hon inte uppgiften och det var ju riktigt bra. Hon hade riktiga problem på två ställen. Där tog hon om flera gånger. Men hon gav inte upp och det var jag jätteglad för! Vi missade en av fem pinnar på det 7-800 meter långa spåret. Första pinnen låg efter 300 meter och det gjorde jag med flit. Hon har haft en tendens att missa den så jag tänkte att hon skall få kämpa lite så att det blir skönt att stanna till vid den pinnen. Vet inte om hon tyckte det men hon plockade den så jag gör nog så nästa gång också. Filmklippet nedan är från de allra första 100 metrarna.

[youtube=http://youtu.be/hhzOBnPYZ_Y]

Efter spåret åkte jag ut till Virran. Vi satt och fixade lite med datorerna och när vi tittade upp hade det gått jättelång tid och kommit jättemycket snö! Vi avslutade i Kungsbackaskogen där vi gick ett varv till hundarnas stora förtjusning.

Kungsbackaskogen
Kungsbackaskogen

All denna snön kom på ett par timmar nu på eftermiddagen. Det var riktigt jullikt och riktigt mysigt faktiskt. Nu sitter jag här och skriver och hundarna ligger i koma. Inte så konstigt, kanske.

Lite filmsnuttar

Har tränat lydnad idag igen. Virran, Helena, Tessan, Susan och My var på klubben hela kvällen. Det åskade och regnade men inte på klubben (Puh!) och vi hade trevligt som alltid! Helena filmade ne del och här följer några filmsnuttar på mig och Meja. Tack för filmerna Helena!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=S2wggBXtIZ4]

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=LZCRHEKLqeo]

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=vkc_oWPiU1s]

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=1p3xUG9YHhM]

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=d6ChBBxV3us]
Här hade jag ytterligare ett par filmer! Fjärren och fria följet!