Kategoriarkiv: Annat

Nytt år!

Åh, vad det skall bli kul att komma igång igen efter en månads ofrivillig vila. Säkert välbehövlig men jobbigt för mig som är van vid att vara ute och träna för det mesta.
Baby har väl tyckt att det varit lite konstigt men hon är en toppentjej som inte klagar. Allt började på juldagen då Elin och jag hade stämt träff i spårskogen för spår och uppletande. Vi började i vår fina uppletanderuta efter att vi lagt varsitt spår åt Juno och Baby.
Bra väder – barmark och lite fuktigt i luften. Jag lade ett fint spår till Juno i blandad terräng som blev 1500 meter. Både lövskog, barrskog, öppet och snårigt.

Fina spårmarker
Fina spårmarker
Här lade vi en pinne!
Här lade vi en pinne!

När spåren var lagde åkte vi bort till uppletanderutan och vallade.

Elin lägger ut föremål till Baby
Elin lägger ut föremål till Baby
Baby innan upplet
Baby innan uppletandet.

När vi var klara åkte vi tillbaka för att fika och gå våra spår.

Startklara kelpieflickor!
Startklara kelpieflickor!

Så duktiga våra hundar är (Som vanligt!). Dom fixade spåren galant och det är en fröjd att gå bakom och se hur dom löser uppgiften.
Vi tog en fika till innan vi skulle åka hem och när vi var klara ropade jag på Baby som var en liten bit bort med sin älskade leksak. Hon kommer genast – men på 3 ben!
Vi undersökte både ben och tass men vi kunde inte hitta något och till slut åkte jag hem lite orolig förstås. Jag hittade ingenting hemma heller som kunde förklara varför hon gick på 3 ben och efter ett par dagar gick jag till veterinären här hemma.
Det förblev ett mysterium med hennes ben. Inget svullet, inget brutet, inga knäskador, inga ledskador, inget med ryggen – vi kunde inte hitta någonting någon stans. Men något fel var det ju för hon höll upp ena bakbenet när hon skulle gå. Var hon lös galopperade hon på 3 ben. Var hon kopplad gick hon på alla 4 benen. Ingenstans visade hon att det gjorde ont.
Hon fick smärtstillande och antiinflammatoriskt men inte heller detta hjälpte. Så vilan fortsatte – något var ju fel.
Jag åkte till ortoped i Göteborg för en ”second opinion”. I och för sig hade hon blivit nästan bra av att vila men det störde mig oerhört att ingen hittade något. Och han kom till samma slutsats som veterinärerna här hemma förutom en detalj.
Baby fick göra ett antal böjprov i 30 sekunder för att sedan trava. Rygg ok, höfter ok, ligament ok, knä ok men det visade sig att problemet kom från en tå på höger baktass.
Så lättad jag var när jag åkte därifrån. Det går inte att beskriva.
Tån är ok nu och jag skall börja starta igång henne igen nästa vecka. Spår skall det bli nästa helg och jag längtar!

 

 

Nya mål

Är fortfarande jätteglad över championatet som vi tog i oktober, Baby och jag. Tävlingssäsongen var över i och med den tävlingen och det var en perfekt avslutning vi hade i Vänersborg.

I Laholm nåra veckor senare gjorde Baby och jag MT. Hon var riktigt duktig – lilla jakten var hon inte så intresserad av men annars var hon duktig och framåt. Vi lyckades dock inte klara poängen för att bli korade. Synd – men jag var mycket nöjd med Babys prestation. Har filmat alltihop. Skall försöka ta mig tid att redigera och lägga upp film från dagen men det får bli en senare historia.

Jag och Lotta fortsätter träna spår. Fick en halvdag ledig och då passade vi på att träna spår. Het som en jag vet inte vad på första spåret efter tävlingen. Efter ett praktfullt bakspår kom vi iväg och hon gjorde det bra som hon alltid gör.

Lydnad tränar jag och Elin i alla fall en gång i veckan. Vädret är inte det allra bästa men det funkar ganska bra att träna på klubben än så länge. Vi har ju grusplanen i värsta fall.
Dessutom har vi börjat träna sök också, Ki, Ing-Marie och jag. Vi behöver nog bli ett par till men för tillfället funkar det med oss tre.

Jag och Ing-Marie var iväg en tripp till Värnamo BHK och Mariannes valpträff. Det var kul att träffa gamla och nya vänner. Och jättekul att träffa Diaz fina syskon. Det blev en heldag i skogen och på klubben med nästan bara kelpies.

Mats lade ett jättefint och galet spår till Baby och mig – det gick i djupa diken, på nerfallna träd och i nyplöjd skogsmark. Men Baby är en klippa och fixade det galant! Här är hon vid slutapporten!

Många härliga promenader blir det ju också förstås. Tyvärr har det fina höstvädret ersatts av novemberskitväder – men några fina höstkort har vi hunnit med. Idag hade vi pannlampor Ing-Marie och jag annars hade vi nog inte kommit hem igen 🙂

 

Mot sommaren

Vi lyckades med det vi föresatt oss, Baby och jag. Min plan var att bli uppflyttade till elitklass spår innan sommaren. Det var en härlig känsla att verkligen lyckas. Jag hade anmält oss till Herrljunga också och vi var 1:a reserv där. Flera av dom som jag tävlat mot i Falbygden och som inte blev uppflyttade  var också reserver så jag bestämde mig för att dra mig ur. Och tur var väl det. Hon började löpa.
Så vi avslutade vårsäsongen där.
Här hemma har vi satt upp staket runt tomten. Mest för att Bella går rakt genom häcken om hon tycker att någon trevlig person eller hund går på trottoaren. Det blev ett riktigt lyft. Nu kan dörrarna stå på vid gavel utan att behöva hålla koll på henne hela tiden.

Linnéa och Bella
Linnéa och Bella

Bonita har fyllt 10 år. Vart har tiden tagit vägen? Min vackra, tokiga, goa, snälla Bonnebonne <3 Promenad på Tjolöholm och lite korv firade vi med.

Bonita
Bonita

Baby och jag har tränat spår med och uppletande här hemma men lydnadsträningen skall vi ta upp igen nästa vecka när löpet är över.
Lotta och jag tränade spår i torsdags. Spåren har en tendens att bli lite långa. Och gamla för den delen. 1700m spår som legat nästan 3 timmar blev det för Baby. Lite snurrigt påsläpp men sedan var spåret en fröjd att se Baby lösa. Hon är riktigt duktig. Det var ganska varmt så jag hade vatten med mig. Hon vill inte dricka men jag vattnar henne ändå. Lite vatten på nosen och på huvudet tror jag gjorde henne gott.

Baby efter spåret
Baby efter spåret

Lotta och Roffe gjorde en gedigen insats som vanligt. Och underbart, klockrent påsläpp som vanligt! Så himla roligt att gå efter Lotta och Roffe när dom spårar.

Lotta och Roffe i spåret
Lotta och Roffe i spåret

På lördagen åkte jag till Borås BHK för att titta på Åsa och Hippie som tävlade elit spår. Många duktiga ekipage att titta på. Åsa och Hippie gjorde en fin insats med bra lydnad, uppletande och spår. Bilden nedan är från uppletanderutan. Inte helt lätt – rutan sluttade brant neråt och åt höger. Hippie fick in 3 föremål och gjorde det bra! Var en bra försmak på vad det blir till hösten för mig och Baby.

Åsa och Hippie
Åsa och Hippie

Aron var och spelade discgolf på lördagen och kom hem strålande glad efter vinst i amatörklassen. Grattis Aron, det är du värd efter all träning.

Aron
Aron

Idag har Åsa, Lotta och jag varit på Kammarberget och tränat uppletande. Så kul att se våra härliga hundar jobba i rutan. Jag är så nöjd med  Baby som är vansinnigt duktig på uppletande. Det är jättekul. Hoppas bara jag kan förvalta denna häftiga hund.

Nu åker vi till Lomma Ing-Marie och jag på lördag på kelpiespecial, utställning alltså. Det skall bli kul att träffa Carita och Brasse också. Baby har hunnit få ny päls och jag hoppas att vi skall kunna konkurrera med de andra hundarna där. Rapport därifrån kommer.

Akut sjuk

Stackarn min fina Bonita. Hon verkade må bra. Allt var som vanligt. Men hon dolde allt för mig. Efter en promenad i skogen med Ki och alla hundarna föll hon ihop när vi nästan var hemma och stönade av smärta. Hon krökte ryggen bakåt och krampade. Bara så där rätt av utan förvarning. Hon lugnade sig efter några minuter men låg kvar och var alldeles mjuk och lugn och jag minns att jag tänkte; Nu kommer hon inte upp mer. Jag fick hjälp av Virran med att hämta bilen för jag förstod att till djursjukhus var vi tvungna att ta henne. Men plötsligt så reste hon sig upp och gick iväg. Lite vingligt men hon gick i alla fall. En liten bit bara sedan stannade hon och kräktes och sedan ramlade hon och blev liggande igen. Riktigt otäckt såg det ut. Hon landade i spyorna när hon ramlade så hon var ganska kladdig. Jag gjorde ordning i baksätet med ett badlakan och gick för att hämta och bära in henne i bilen. Då reste hon sig och gick själv. Hon blev väldigt glad att se Virran och hoppade på henne. Skönt att se henne lite pigg mitt i allt eländet. Vi åkte till sjukhus med henne. Ki och Linnéa gjorde mig sällskap och det kändes riktigt bra att ha dom med.

Akutrummet på Blå Stjärnan
Akutrummet på Blå Stjärnan

Sista 500 metrarna innan vi kom fram till Blå Stjärnan spydde Bonita ner hela baksätet. Linnéa satt där bak bredvid henne och försökte fånga spyorna i badlakan och en tidning som låg där. Hua. Jag bar henne in och vi kom rätt in i akutrummet och fick all tänkbar hjälp med en gång. En jättegullig veterinär Mattias hjälpte oss och försökte luska ut vad som var fel med Bonita. Dom tog blodprover och sedan blev jag intervjuad om vad jag sett och vilka symptom hon hade visat.
Jag vet att jag själv tänkt på allt från EP till förgiftning. Ki satt och googlade på förgiftning och det var väl det som stämde bäst med de symptom vi sett.
Men det var ju inget sådant.
När vet ultraljudade Bonita såg han en mycket förstorad livmoder. Det var massor av vätska i den och vi förstod att det var livmoderinflammation. Samtidigt kom provsvaren från blodproven. De visade att hon hade en kraftig blodförgiftning. Hennes ögon hade blivit alldeles röda och det var också en källa till oro. Jag fick veta att de kan bli så röda när hunden har en kraftig infektion. För att dom skulle kunna operera måste dom ha ner halten mjölksyra i blodet.
Där fick vi åka hem. Fy vad tungt. Bonita vände sig inte om när hon gick iväg med sköterskan så jag förstod att hon var riktigt dålig.
Halv 3 på natten ringde dom och väckte mig. Då hade dom opererat henne till slut. Utgången var oviss för hon  var i väldigt dåligt skick sa veterinären. Först då insåg jag hur himla dålig Bonita varit. Hon pratade om kritiskt tillstånd flera gånger och då är det ju inte bra alls.
Dom skulle ringa igen om något tillstötte under natten. Det gjorde dom inte som tur var och jag ringde själv på förmiddagen nästa dag. Då gick veterinärerna ronden och jag blev uppringd lite senare. Hon var stabil men fortfarande riktigt dålig men jag tog fasta på stabil för att klara av dagen.
När dom ringde på torsdagskvällen så var hon stressad men hyfsat bra. Men om Bonita orkar vara stressad så mår hon bättre så det tyckte jag faktiskt var en ganska hoppfull information. Veterinären antydde också att om hon var stressad skulle tillfrisknandet kunna påverkas så om inget annat tillstötte skulle hon få åka hem nästa dag. Trots att dom egentligen ville behålla henne en dag till.

I bilen hem.
I bilen hem.

På fredag efter jobbet åkte Linnéa och jag in till Göteborg och hämtade hem Bonita. Såret var långt men det såg jättefint ut. Hon var nytvättad och när hon fick se oss vrålade hon ganska friskt! Med en tratt och en fin t-shirt som jag fått av Ing-Marie och som var mycket bättre att ha i bilen, en massa mediciner för smärta, antibiotika och två sorters ögonmediciner och en massa råd och förhållningsorder åkte vi hem. Bonita satt i baksätet och såg ganska nöjd ut!. Hon satt större delen av vägen hem vid fönstret och tittade ut, sötnosen.
De andra hundarna satt där bak och nosade på Bonita genom gallret och undrade varför hon luktade så konstigt.

Äntligen hemma.
Äntligen hemma.

Nu är vi hemma. Bonita vilar och sover en hel del. Hon äter försiktigt och inte så mycket än. Ser konstigt ut – hon brukar vara ganska sanslös med maten. Men det rättar nog till sig snart hoppas jag. Hon skramlade upp för trappan när klockan var 11 i går kväll och när jag kom upp hade hon lagt sig i min säng. Och hon sov gott hela natten utan missöden så nu tror jag att det här skall bli bra igen.
Tack alla som hjälp och stöttat dessa dagar!
Nu skall vi ta det lite lugnt några dagar. Sedan är det återbesök för att ta stygn men också för att kontrollera ögon och syn.

Rapport från oss

Tiden går, jag har mycket att göra och när jag inte gör nåt så sover jag. Är ofta jättetrött och somnar i fåtöljen men det beror säkert på att jag har fullt upp för det mesta. Har kommit på mig själv med att fundera på om man skulle hinna mer om man inte jobbade men så kan jag inte tänka.
Mitt i vintern är det men återigen plusgrader och hyfsat varmt ute. Både bra och dåligt. Lydnadsplanerna är inte så fräscha men skogen är ju toppen att vara i. Var i Kallebäck och tränade lydnad i torsdags men det var gojsigt på planen där också. Inte kul. Bestämde mig för att göra ett par dagars uppehåll med lydnaden och hoppas att det antingen torkar upp lite eller fryser på igen.
Aron och Eleonor är här denna helgen och jag passade på att få hjälp att klippa äppelträdet 🙂

Äppelträdsklippning
Äppelträdsklippning

Annars är det hundträning för det mesta. Förra helgen var vi och tränade spår i Stättared. Ing-Marie, Torbjörn, Viktoria och jag.

Torbjörn och Bella
Torbjörn och Bella

Vi tränar lägrespår nu med sikte på vårsäsongen. 1000-meters spår i skog och det funkar riktigt bra. Baby gillar skarpt att spåra och hon är duktig och noggrann. Men hon behöver mycket erfarenhet så det är viktigt att hon får regelbunden träning. Lördagens spår var spännande och svårt. Spåret som Torbjörn lagt hade legat 1,5h när jag släppte på. Det var en del snö i skogen så jag såg snart att det hade gått någon annan i spåret efter att Torbjörn lagt det. För spåren som var mycket tydliga gick åt ”fel” håll. Baby spårade fint men fotspåren i snön gick mot oss hela tiden. Hon hittade pinnar och spårade finfint tills Torbjörn lagt en spetsvinkel. Där tappade hon bort sig men märkte snart att det var fel och vände. Hon provade flera gånger att lösa uppgiften men till slut kom hon och ställde sig intill mig och gav upp. Jag selade av. Då kilade hon bakåt i spåret. Först till Torbjörn som var med och sedan hittade hon spåret igen! Det syntes att det var spåret och när hon kommit en bit stoppade jag henne och selade på igen. Så fortsatte vi och hon spårade resten och var mycket nöjd när vi kommit till slutet. Det var riktigt kul att hon lyckades lösa uppgiften till slut. Tror att detta blir en bra erfarenhet för henne.

Spår i Stättared
Spår i Stättared Foto: Torbjörn Bäckström

Lydnaden funkar också ganska bra men jag hoppas på bättre underlag snart. Håller på med krypet och det känns inte optimalt med detta kladdiga underlaget. Håller också på att träna platsliggning på 50m avstånd. Hon ligger bra men jag behöver ha skott också. Men nu börjar tisdagsträningarna snart så jag får bärga mig.
Lydnadslydnad tränar vi också. Fjärr och rutan tränar vi en del. Det är bra att träna både kryp och fjärr för hon har en tendens att lägga sig på sidan med rumpan och det är ju kanske bra på platsliggningen men knappast på de andra momenten. Men hon lär sig fort! Hon ville sätta sig i rutan istället för att stå och det har vi tränat mycket på. Det har blivit många skick till rutan men nu börjar det släppa! Och med en cool bieffekt. Hon kan plötsligt ställa sig upp från sittande utan att flytta sig framåt 🙂 Så himla bra!
Apportering är hon riktigt duktig på. Trä och metall funkar jättebra! Vi tränar hopp-apport och vittringsapportering. Och lite tungapportering har vi börjat med. Den är tung så det behöver övas på. Hopp sitt funkar bra. Men så har hon börjat tjuva lite på återhoppet. Då blev det många stilla-kommandon innan jag kallade tillbaka henne. Och så hoppade hon inte alls istället. Allt löser sig ganska snabbt men sådana här saker får en att inse att man behöver mycket mängdträning.

Midsommar

Härligt väder har det varit hela midsommar. Inte så varmt men ganska soligt. Lite regn men annars helt ok hundväder.
Både Baby och Bonita har varit lite krassliga på sistone. Baby kliade av sig en fästing så huvudet satt kvar. Det brukar aldrig hända något men denna gången blev det en rejäl infektion. Det satt en frukostkorv med var under armen och det var bara att knalla iväg till veterinären med Baby. Jag lämnade henne där och när jag kom tillbaka var hon rakad men utan var under armen och med en rejäl tratt.

Baby med tratt!
Baby med tratt!

Allt hade gått bra och veterinären sa att hon kanske kunde tänka sig en kelpie nästa gång. Det var väl fint beröm till Baby! Penicillin och inflammationshämmande tabletter i 10 dagar löd ordinationen. Jag vågade inte lämna henne hemma med tratt så hon fick vara med på jobbet ett par dagar efter detta.
Så gick det några dagar och så började Bonita kissa inne. Dåligt tecken. Inget som hon brukar göra. Det blev ett nytt besök hos veterinären. Blod i urinen hade hon. Men inget synligt på röntgenplåtar på livmodern. Ej heller bakterier i urinen. Fick jobbiga flashbacks från när Sexy mådde dåligt. Hur som helst – jag fick penicillin och inflammationshämmande till henne också. Och en ganska tom plånbok. Inte kul med sådana besök flera gånger i veckan. Och en självrisk/hund givetvis. Det verkar som att detta dock gjort susen. Åtminstone för tillfället. Hon verkar svara bra på medicinen och mår bra. Peppar, peppar..
Nog om sjukdomar!

Baby i högsätet!
Baby i högsätet!

Här ligger Baby uppflugen på dynlådan på min altan! Det är ett bra ställe med utsikt och överblick. Hon tycker verkligen att det är bästa platsen för henne. Nu när hon dessutom inte får vara på bordet. Något jag har förstått inte är ovanligt i denna ras. Ibland drar hon ner hundbädden på väg upp. Då tittar hon på mig med en menande blick. Jaha, tänker du lägga upp den snart?! Altanen gillar hon men det roligaste är ju att springa i trädgården. Hon bär ut och in på sina kära leksaker. Ett sånt sjå! Idag ville hon inte komma in. Jag såg henne stå bakom äppleträdet. När jag tröttnat på att ropa gick jag för att se varför. Där stod hon med sina kära före detta fotboll. Inget skinn kvar – bara tyg. Den vill jag ju helst inte att hon tar in och då ville hon stanna ute. När jag sade ok till fotbollen stack hon in.

Idag har jag varit i shoppingtagen. Jag har tittat länge på en träningsväska. Tessan köpte en i våras tror jag det var och jag har tittat lite avundsjukt på den. Nu fanns den i så fina färger så jag kunde inte stå emot. Visst är den tjusig?

Min fina nya träningsväska!
Min fina nya träningsväska!

Inhandlad hos min hovleverantör Cina på Tassrelax här i Voxlöv! Min andra gröna tygväska tar jag till skogen och har pinnar och uppletandeföremål i.
Har tittat lite på tjänstetecken också och det är nog dags för lite sådant snart också.
Innan jag hämtade väskan åkte jag och Linnéa till klubben och gick en långpromenad med hundarna. Där träffade vi Eva-Britt och hennes Troja och Moa. Så det blev en hel drös hundar på promenad. Bella, mopsen och Troja, rottweilern har ett gott öga till varandra. Det är roligt att se att storleken inte har nån betydelse!
Efter promenaden blev det ett träningspass. Det kan man ju inte hoppa över. Det blev lydnadsträning för lilla Baby idag.
Linförighet eller egentligen fritt följ. Hon följer så fint hon är mycket förig. Höger, vänster och helt om. Fina halter. Sitter rakt och har jättebra fokus. Trots svalor som flög fram och tillbaka 1 dm över marken hela tiden.
Platsläggande under gång. Hon lägger sig snabbt och rakt. Fast jag följer med ner varje gång. Jättebra!
Inkallning – gjorde 4 gånger. Tjuvade en gång. Bra fart och fina ingångar. Jag har lärt henne gå runt och det gör hon bra. Men när vi är ute och jag ropar in henne vill gå in på min vänstra sida. Vet inte riktigt hur jag skall göra med det. Får grunna vidare där.
Ställande under gång. Stannar bra men står inte alla gånger utan sätter sig. Det kommer. Huvudsaken är att jag numera kan stoppa henne utan att hon blir arg på mig. Så var det nämligen förut. Inte alltid hon gillar att man petar på henne nämligen. Står stilla när jag går ifrån och stilla när jag går tillbaka och står vid sidan. Det är ju toppen.
Apporteringen eller håll fast apporten är helt perfekt. Tar den genast och håller den helt still tills jag tar bort den.
Hopp, platsliggning och tandvisning blev det inte idag. Men jag är supernöjd!
Vi avslutade med en budföring till Linnéa. Hej vad det går! Och Linnéa tog emot henne så fint! Bra ingång där också. Det känns som om detta kan bli bra! Eva-Britt stod bredvid och peppade. Tack för det! Det var kul!

Kungsbacka BHK
Kungsbacka BHK – vår nya fina klubblogga

När jag kom hem lade jag in Baby på SBK-tävling! Så nu känns det som att vi är på gång.

Sommar igen

Nu har det äntligen blivit sommar igen. Det är härligt även om lilla Bella har ganska ont av värmen. Men det blir mycket bad och så håller vi oss från långa promenader när det är som varmast. Hundarna älskar att bada på sommaren och blir alldeles tossiga när vi åker till vårat badställe. Baby har tyckt att det varit lite läskigt att bada men är samtidigt nyfiken för det verkar ju väldigt kul att simma efter dummies som Bonita och Meja gör.

 

Bonita och Meja
Bonita och Meja

 

Det ser kul ut...!
Det ser kul ut…!

Bilderna ovan är från Lygnern häromdagen. Egentligen skulle jag varit i Göteborg för att träna men Bella tyckte det var så varmt att jag fick ändra mina planer. Så det blev bad istället. Inte dumt det heller. Men Baby fick inte riktigt till det med simningen som synes.

Klubben blir fredagsfin!
Klubben blir fredagsfin!

På fredagen var Virran, Tessan, Eva-Britt, Marie, Maria och jag på klubben för att träna och städa stugan. Det blev mycket städning och ingen träning men vi hade himla trevligt som vi alltid har på våra fredagsträffar. Våra bästa gräsklipparkillar var i farten också och så här fint blev det ute på appellplan!

Simning i Skärsjön
Simning i Skärsjön

Idag var vi och badade i Skärskön och Baby kunde ju inte låta bli att simma förstås. Hon simmar som om hon aldrig gjort nåt annat och är lika duktig som Meja och Bonita på att hämta dummies! Linnéa var också med och hon badade givetvis! Kändes som en riktig sommardag trots att det inte var lika varmt idag.
Senare på eftermiddagen åkte Eva-Britt och jag till klubben och tränade lite lydnad. Baby fick ett pass också och nu är hon inte så pigg längre. Inte dom andra heller förresten!

Baby är trött
Baby är trött

Hon sover som en stock nu!

Mycket nu

Oj, nu var det ett tag sedan jag skrev här. Våren har varit extremt fullbokad. Men nu är det lite glesare i min kalender så nu skall det bli mer fotat och skrivet. Lilla Baby växer så det knakar och nu börjar hon bli personlig och mera min.
Hon är en härlig liten tös och hon funkar bra i familjen. Vild och galen har hon varit men det börjar lugna sig en aning nu.

Baby
Baby

Dagen har bland annat spenderats med Linnéa på Tjolöholm. Det fina vädret gjorde att många var ute och gick idag så vi tog en tur runt den lilla hamnen. Några foton blev det också.

Leia
Leia
Bonita, Meja och Baby
Bonita, Meja och Baby
Baby och Meja
Baby och Meja

Förra helgen var Ki, jag och hundarna ute i skogen och tränade. Meja, Baby och Pax fick var sitt spår. Fozzie och Bonita fick göra ett uppletande. Det blev en härlig dag i skogen och våra hundar var duktiga som vanligt.

Baby och jag
Baby och jag
Baby i spåret
Baby i spåret
Här går spåret
Här går spåret
Ner här..
Ner här..
Slutapporten
Slutapporten
Kampa lite
Kampa lite
Lite godis nu?
Lite godis nu?
Ki och Pax
Ki och Pax

Lilla Pax var riktigt duktig på att spåra också!

Pax spårar
Pax spårar
Vi slutet
Vi slutet

Sedan var det Bonitas tur.

Första skicket
Första skicket
Här kommer hon med pistol
Här kommer hon med pistol
Fozzie i action
Fozzie i action
Duktiga Fozzie
Duktiga Fozzie

Tyvärr blev det inga foton på Meja denna gång. Mest bilder och inte mycket text. Vi tränar på. Meja skall tävla 3:an under våren har jag tänkt. Baby har jag börjat träna lite lydnad med. Och spårträningen skall det bli mer av. Det skall bli jättekul!

Hundhelg

My Dog har det varit hela helgen. Jag och Linnéa var inne en sväng på söndagen. Dels för att se oss omkring och dels för att jag ville köpa en spårsele till Baby. Det var enormt mycket hundar och människor på mässan. Vi tittade på aussies, mopsar, perrohundar och kelpies. Pratade med folk och fikade gjorde vi också. Jag var i Västgötaspetsarnas monter och pratade med dem litegrann. Det var riktigt roligt. Fick lite tips om Västgötaspetsgrupper på Fb som jag gick med i. Man blir lätt sentimental!
Baby fick en jättefin ny illgrön spårsele. Jag hade mätt henne och tagit med måttband så jag fick tag i en riktigt fin sele.

Babys nya spårsele
Babys nya spårsele

Ihop med min nya illgula lina kommer hon att bli en stjärna i skogen 😉 Tjusig blev hon – eller hur? Vi missade tyvärr Tessan, Gucci och de andra som uppträdde på hundteatern. Men enligt rapporter var de om möjligt bättre än någonsin!

Idag har jag och Baby varit hos Ki och träffat hennes fina perro-valpar. Baby tyckte först att de var lite läskiga men snart lekte hon med dem. Många bilder blev det. Här är de bästa.