Kategoriarkiv: Valpar

Hundhelg

My Dog har det varit hela helgen. Jag och Linnéa var inne en sväng på söndagen. Dels för att se oss omkring och dels för att jag ville köpa en spårsele till Baby. Det var enormt mycket hundar och människor på mässan. Vi tittade på aussies, mopsar, perrohundar och kelpies. Pratade med folk och fikade gjorde vi också. Jag var i Västgötaspetsarnas monter och pratade med dem litegrann. Det var riktigt roligt. Fick lite tips om Västgötaspetsgrupper på Fb som jag gick med i. Man blir lätt sentimental!
Baby fick en jättefin ny illgrön spårsele. Jag hade mätt henne och tagit med måttband så jag fick tag i en riktigt fin sele.

Babys nya spårsele
Babys nya spårsele

Ihop med min nya illgula lina kommer hon att bli en stjärna i skogen 😉 Tjusig blev hon – eller hur? Vi missade tyvärr Tessan, Gucci och de andra som uppträdde på hundteatern. Men enligt rapporter var de om möjligt bättre än någonsin!

Idag har jag och Baby varit hos Ki och träffat hennes fina perro-valpar. Baby tyckte först att de var lite läskiga men snart lekte hon med dem. Många bilder blev det. Här är de bästa.

Tillbaka igen!

Det har varit mycket på senaste tiden. Valpen och hundarna upptar nästan all min lediga tid. Hon är så söt och mycket trevlig valp lilla Baby. Men hon är också en riktig liten terrorist. Men en söt sådan. Tur för henne det.

 

Solveig, Fnissa och Baby
Solveig, Fnissa och Baby

Hon charmar alla med sitt glada och öppna sätt. Både folk och fä. Efter promenaden med Solveig och Fnissa som kortet ovan är ifrån erbjöd sig Solveig att passa Baby om det skulle behövas. Fnissa var så gullig mot Baby och vi gick en långrunda i stan med dem.

Hemma är det Bella som gäller när hon är hemma. De kommer riktigt bra överens och har kul tillsammans.

Bella tvättar Baby
Bella tvättar Baby

Annars är vi på klubben och tränar som vanligt. Nu är Baby med på träningarna. Hon får en boll och den roar hon sig med. Hon far omkring med bollen på appellplan och de andra hundarna är riktigt duktiga på att inte bry sig om henne.

Meja, Riff, Moa och Baby på klubben
Meja, Riff, Moa och Baby på klubben
Hela gänget på klubben!
Hela gänget på klubben!

Baby är jag riktigt nöjd med måste jag säga. En mycket energisk liten bustös som alltid är på gott humör. Hon har en bra balans tycker jag. Tyst, uppmärksam och mycket läraktig. Baby tycker om människor är kavat och nyfiken på allt.  Tessan och Eva-Britt älskar hon. Jag har börjat litegrann med sitt och ligg – det funkar bra. Mycket inkallningsträning – det gäller att kunna konkurrera med allt annat kul. Så har vi börjat litegrann med apportering. De andra hundarna tycker det är lika roligt som Baby och hon tittar och lär av de andra. Hon plockar upp apporten och ger mig den och det tycker jag är bra. I början sprang hon iväg med den men det har hon slutat med nu. Skall försöka fota detta. Dessa övningarna gör jag hemma. Det blir bäst för inlärning tycker jag.

Gucci och Meja i rutan!
Gucci och Meja i rutan!

Nu har det plötsligt blivit vinter och kallt. Eva-Britt, jag och hundarna gick en sväng på Tjolöholm häromdagen. Bortsett från att vi höll på att blåsa bort så var det en otäck skare på marken efter frusen blösnö. Det gjorde inte gott på tassarna på hundarna.

På Tjolöholm
På Tjolöholm

Baby och jag har varit på kennelträff. Det blev bara en lördag ett par timmar tyvärr. Nästa gång skall vi vara med hela tiden. Vi var i Mullsjö och det var ett riktigt fint ställe med inomhushall och fina marker.

Baby i inomhushallen i Mullsjö.
Baby i inomhushallen i Mullsjö.

Veckan som kommer skall jag ha hundvakt. För då skall vi åka till Österrike med jobbet och det skall bli kul! Sedan är det lite julledigt och då skall jag plocka fram kameran och ta lite kort. Baby har växt jättemycket.

 

 

 

 

 

 

Vardag igen

Måndag morgon. Både Baby och Bella har sovit gott i min säng fastän det inte verkade så först. Min klocka stod på 6 och när den ringde fick alla hundarna mat. Tittade ut genom fönstret och konstaterade att det var valptoppenväder. Not. Spöregn och blåst. Ingen ide att klaga tänkte jag. Släppte ut alla utom Baby som fick åka på min arm ner för trapporna och ut på gräsmattan. Bella försvann in under husvagnen, Baby sprang in igen och mina aussies stod och glodde. Dom måste ha undrat vad som hänt med deras relativt lugna vardagslunk. Alla fick väl gjort ifrån sig till slut men inte alla på en gång i fortsättningen. Det var läxan jag lärde mig.
De små änglarna for sedan runt som galningar en bra stund innan de somnade sött igen.

Lekkompisar
Lekkompisar med var sitt tuggben

Minnet är bra men kort. På lunchen gick jag ut med alla igen. Vad tänkte jag? Bella och Baby lekte tafatt hela tiden och Bella glömde helt av att båda bajsa och kissa. Så jag fick ha dem kopplade växelvis. Busungar.

Efter jobbet åkte jag till Tjolöholm med alla hundarna. Björn, Linnéa och Leia följde också med. Baby fick åka på min arm större delen av promenaden men hon tyckte nog att inte det var så dumt ändå. Skogen är som balsam för själen. Alla tyckte nog att det var riktigt skönt att komma ut i skogen och sträcka på benen. När vi åkte hem var det svart ute. Det var så lugnt i bilen att jag trodde att alla var lite nöjda och trötta. Men nej..
När vi kom hem var de små piggare än någonsin. De for runt med en trasig fotboll som de växelvis stal från varann. Till slut fick jag dela på dem. Det gick fortare och fortare och fortare. Jag började bli orolig att de skulle fara rakt in i Tv:n.
Då hände det! Dom somnade. Plötsligt att det hur lugnt som helst.

Trötter
Trötter
Trötter
Trötter

 

Dom är ju väldigt gulliga när dom sover 😉

 

 

Nu är hon här!

I torsdags var jag och hämtade lilla Baby hemma hos Ing-Marie. Det gick faktiskt över förväntan. Baby var lugn och tog flytten med ro. Annat var det med lilla Bella som var helt i extas över att ha fått en ny lillasyster. Det tog henne flera timmar att lugna ner sig. Men goda vänner blev de ganska omgående. Bus och lek kommer det att bli här. Fotot taget i en lekpaus på altanbordet.

Bella och Baby
Bella och Baby

Första dagen blev ganska lugn. Sexy, Bonita och Meja tog det hela med ro. Hon somnade gott i min säng på kvällen och sov gott tills jag väckte henne vid 6-tiden på fredagmorgonen. Ut och kissa och bajsa sedan in och äta lite och sen somnade hon om. Bra början.

På fredagkväll åkte vi till klubben och Baby fick träffa Tessan och Eva-Britt. Det blev mycket gosande och pussande. Så småningom blev hon trött och somnade när jag lade in henne i sin bur. Jag kunde till och med träna Meja en liten stund.

Baby på klubben
Baby på klubben

Idag har Eva-Britt, jag och alla hundarna varit och promenerat på Tjolöholm. Baby mest på min arm men hon tyckte också det var jättekul att springa i skogen med de andra. Vädret är ju toppen men var är alla människor? Vi hade hela skogen för oss själva. Kanske har jakten skrämt bort alla dem. Det var säkert 20 jägare och några taxar i skogen när vi kom. Men de var klara och skulle precis åka därifrån.

Men Eva-Britt, Moa och Riff på Tjolöholm
Men Eva-Britt, Moa och Riff på Tjolöholm
Baby och Eva-Britt
Baby och Eva-Britt

Det blev en riktigt härlig promenad för oss alla. Vi rundade av med att fika på Storstugan. Jättegod macka modell smörgåstårta och en hysteriskt stor hallon/grädde/vaniljsås-bomb. Säkert ingen hit för midjemåttet men den satt fint med en kopp kaffe!
Aron och Bella har varit i Göteborg sedan igår. När de kom hem gick vi två rundor i Kungsbackaskogen. Först med Baby, Meja och Bonita. Sedan med Bella och Sexy. Nu är vi hemma och vilar lite. Kan faktiskt behövas!

Vilopaus
Vilopaus

 

 

 

Baby – nya lillasyster

Meabbies Baby Girl skall hon heta. Vår nya lillasyster! Baby till vardags. Tycker att det passar henne bra. Liten och näpen är hon. Visst är hon fin!? Var och hälsade på valparna ikväll. De var ute och härjade men somnade snart efter jag kommit. Nu är det inte så långt kvar innan hon flyttar hem till oss. Det skall bli så spännande!

Baby Girl
Baby Girl 5 veckor
Baby
Baby 6 veckor
Lilla trötter
Lilla trötter

Mera bilder

Först åkte vi till Tjolöholm och promenerade, Ki, Ing-Marie, jag och alla våra hundar. Dom funkar bra ihop alla hundarna och Bella tycker livet är toppen med alla hundar som hon träffar och får leka med!
Sedan åkte vi hem till Ing-Marie för att gosa lite med valparna och ta lite fler kort.

IMG_1077 IMG_1079 IMG_1081 IMG_1083 IMG_1090 IMG_1093 IMG_1098 IMG_1109 IMG_1116 IMG_1127 IMG_1138

Vi släppte ut dem i trädgården så de fick busa lite. Och busa är dom bra på. Kampar och leker och bråkar lite ibland. Inte en lugn stund. Men så fina. Lite fotografering och sedan fika. Det blev en riktigt fin kväll.

Hos valparna igen

Idag var Tessan och jag hemma hos Ing-Marie och valparna för att hälsa på. Tyvärr blev inte bilderna så bra men lite blev det allt. Riktiga små busfrön som det inte var så lätt att fånga på bild. Vi var ute en bra stund och när de sedan kom in somnade de allihop omedelbart. De är nu 5 och en halv vecka. De är nyfikna, framåt och energiska som bara den. Så härliga att se! Får åka dit snart igen!

Lilla Röd och lilla Röd
Lilla Röd och lilla Grön
Lilla Röd
Lilla Röd
Lilla Orange
Lilla Orange
Tessan, Mea, Abbie och valparna
Tessan, Mea, Abbie och valparna
Lilla Lila
Lilla Lila
Lilla Rosa
Lilla Rosa
Lilla Grön
Lilla Grön
Ulf, Ing-Marie och valparna.
Ulf, Ing-Marie och valparna.
Lilla Grön
Lilla Grön
Lilla Grön
Lilla Grön
Lilla Rosa
Lilla Rosa
Lilla Rosa
Lilla Rosa
Så kan man oxå äta!
Så kan man oxå äta!
Lilla Röd
Lilla Orange
Lilla Grön
Lilla Grön
Tessan och lilla Lila
Tessan och lilla Lila
Matdags
Matdags

Valparna

Var en sväng hos Ing-Marie och tittade på valparna i söndags. De växer så det knakar. Några har börjat resa på öronen och de är verkligen jättefina allihop. Men de var ganska trötta så det blev mest sovbilder denna gång.

Lilla rosa
Lilla rosa
Lite trött
Lite trött
Zzzzzz
Zzzzzz
Lilla röd sover
Lilla röd sover
Knappt vaken
Knappt vaken
Så himla söt
Så himla söt
Snusar och sover
Snusar och sover
Jobbigt att vara liten valp
Jobbigt att vara liten valp
Söta lilla grön
Söta lilla grön
Lilla trötter
Lilla trötter
Somnar snart
Somnar snart

Dom var så trötta när jag var och hälsade på. De kröp upp i knäet och ville bli killade på magen och sedan somnade de allihop. Vi hade inte hjärta att väcka dem för fotografering. Och jag tror inte att de orkat se pigga ut heller för den delen. Jag tror att de bli 5 veckor nu på torsdag. Hua – tiden går fort!